Live

NOUTĂȚI

5 locuri de vizitat în România vara asta

5 locuri de vizitat în România vara asta

Ce planuri ai pentru vara asta? Dacă ți-ai propus să îți petreci vacanța în România, avem pentru tine câteva recomandări de locuri noi care merită vizitate. Fă loc în planurile tale de călătorit acestor 5 destinații pe care Morar, Buzdugan, Emma și Tea le-au vizitat în  #RadioAventura2024:


1. Baia Sprie, Maramureș
 
Peisaje de poveste, obiceiuri și tradiții populare, comori arhitecturale, meșteșuguri și artă tradițională, bucurie și ospitalitate. Într-un cuvânt, Maramureș.
Dacă ai de gând să vizitezi acest colț de țară atât de pitoresc, fă un popas și în Baia Sprie la Casa Olarului. Aici te poți bucura de liniște și contemplare, de bucate tradiționale și de ateliere de olărit. Un loc ideal pentru cei care vor să petreacă vacanța departe de forfota orașului, care vor să se plimbe în tihnă pe coline și pe ulițe, să doarmă în căsuțe vechi și să uite pentru o vreme de rutina lumii moderne.


2. Huta Slavia, Șinteu

Dacă ajungi în Șinteu, trebuie să faci un popas tradițional la Huta Slavia. Șinteul este o localitate răsfirată pe culmile Munților Șes, creată de descendenții slovacilor din Munții Tatra. La hanul Huta Slavia te poți bucura de ospitalitatea și gastronomia slovacă autentică. Vei putea savura o ciorbă hribovița și un Podleasneac din cartofi, plăcinte, papanași, palincă de cirește sălbatice, vin și bere slovacă. Totodată, vei descoperi ateliere de creație, moara pe apă, muzeul sticlei, fierarie, palincarie, povestea spicului de secara (batoza), precum și istoria primei fabrici de sticla din România.



3. Lacul Cinciș

Unul dintre cele mai frumoase lacuri din România se găsește în județul Hunedoara, în Munții Poiana Ruscă - Lacul Cinciș supranumit și „marea hunedorenilor”. E locul în care te poți ascunde de caniculă și te poți pierde în priveliștea minunată. În Lacul Cinciș sunt permise înotul și sporturile nautice și ai posibilitatea de a campa în zonă.



4. Herghelia din Sâmbăta de Jos

Pe drumul dintre Brașov și Sibiu, vei găsi un loc desprins din poveștle cu castele și cai albi. Herghelia de cai lipițani din Sâmbăta de Jos. Herghelia a fost fondată în anul 1874, iar caii din rasă lipițan au fost aduși de la herghelia Lipita, Slovenia. Aventurierii ZU împreună cu Theo Rose au coborât din autorulotele ZU și au făcut o plimbare cu trăsura. 




5. Biblioteca Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași

Iașiul se mândrește cu una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume, concurând cu altele precum cea de la Trinity College din Dublin, Biblioteca Regală Portugheză de la Rio de Janeiro sau Biblioteca Naţională din Praga. O bijuterie arhitecturală care cuprinde peste 1 milion de cărți. Accesul în bibliotecă este permis doar în baza unei cereri de vizitare.



 
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate