Live

ZU IS YOU

RADIOAVENTURA 2024, Ziua 10: Iași, mulțumim! Bacău, venim!

RADIOAVENTURA 2024, Ziua 10: Iași, mulțumim! Bacău, venim!

Buzdu, Emma, Morar și Tea au început a zecea zi din RadioAventura în orașul cu 7 coline și cu floare de tei: Iași. 


 
Bună dimineața, Iași! Ne vedem lângă cafeneaua Tucano Coffee din parcarea Hotelului Unirea (Piața Unirii). Te așteptăm la cafeluța aventurieră! 

Iașiul cântă și dansează cu Morning ZU! Acestea sunt cele mai tari emisiuni de vară: afară, pe stradă, aproape de oameni.


Care e următorul oraș?


Iași, ești frumos tare! Și nu am pleca atât de repede, dar ne așteaptă următorul oraș, unde Buzdu, Morar, Emma și Tea vor face mâine matinalul: BACĂU. Iași, mulțumim! Bacău, venim! 
 
Mâine, de la ora 7, începem împreună al zecelea matinal din RadioAventura în fața Casei de Cultură din Bacău (Piața Tricolorului).

Apoi, din Piața Tricolorului, mergem să strângem galeria de tricolori, în Galați, unde urmărim împreună meciul România-Slovacia, la ora 19:00, în parcarea Casei de Cultură. 



Nu putem pleca din Iași fără să vedem una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume, Biblioteca Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”. A fost votată drept cea mai frumoasă bibliotecă din țara noastră și concurează în topuri internaționale cu Biblioteca din Porto, unde s-a filmat seria Harry Potter.



Facem o vizită la Castelul Sturdza din Micleușăni, cel mai frumos castel neogotic din România.



Castelul Sturdza nu poate fi vizitat în această perioadă, dar domeniul Micleușăni este foarte primitor. Suntem înconjurați de arbori seculari, grădini de trandafiri și plante aromatice. Suntem obosiți, dar ne revigorăm în acest loc răcoros și înmiresmat. 



Luăm o pauză binemeritată în grădina castelului Sturdza, alături de Maica Parascheva de la Mânăstirea Micleușani. Savurăm o limonadă de trandafiri și ascultăm povestea castelului și a familiei Sturdza prin vocea, atât de plăcută, a Maicii Parascheva. 



Bacău, așteaptă-ne, suntem pe drum, venim acum!


După un matinal de neuitat la Iași, o vizită într-una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume și un popas la Castelul Sturdza din Micleușăni, echipa #RadioAventura pornește din nou la drum către Bacău.

Mâine, de la ora 7, începem împreună al zecelea matinal din RadioAventura în fața Casei de Cultură din Bacău (Piața Tricolorului). Ne vedem acolo la o cafeluță aventurieră!

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate