Live

ZU IS YOU

Orașul Faptelor Bune 2023. Toate poveștile din ziua 4

Orașul Faptelor Bune 2023. Toate poveștile din ziua 4

Au trecut 3  zile de când scriem visuri împreună. Mână de la mână facem România mai bună! Asta ne-ați demonstrat în fiecare an, în prag de Crăciun, atunci când v-ați unit inimile și ați făcut fapte bune. 


Astăzi este a 4-a zi în Orașul Faptelor Bune. Suntem pregătiți să ascultăm noi povești și să ne unim forțele pentru a împlini dorințele oamenilor aflați în neoie.

Prima poveste este cea a lui Filip, un fost campion la patinaj-viteză, care a fost nevoit să renunțe la marea lui pasiune din cauza intereselor din sport și a unui accident de mașină. Visul lui Filip este reprezinte România la Jocurile Olimpice din 2026 și să-și recâștige titlul de campion. Pentru asta, Filip are nevoie de un echipament special și de antrenament în străinătate. Cheltuielile anuale pentru pregătire ajung la aproximativ 30.000 de Euro. Dorința lui Filip este aceea de a găsi un sponsor care să-i acopere aceste costuri. Un „înger” din Orașul Faptelor Bune i-a împlinit dorința lui Filip, oferindu-i suma de bani de care are nevoie pentru ca visul lui să devină realitate. 



A doua poveste care a sosit în Orașul Faptelor Bune este cea a lui Mișu, un băiat de 11 ani care suferă de sindromul Angelman. 

Sunt mama unui băiețel special, Mișu, diagnosticat cu Sindromul Angelman. La cei 11 anișori , lupta cu povara celor 100 de crize pe zi, iar sistemul sanitar românesc este în imposibilitatea de a-mi salva copilul sau măcar ai da un tratament performant! Astfel ca un spital din Turcia, a oferit o șansă copilului meu prin intervenția de stimulare a nervului vag, operație care ne-ar costa suma de 30.000 euro! Singura șansă de a-mi salva copilul este prin voi!

Acesta este mesajul pe care l-am primit de la mama acestui copil „cu față de înger” („Angelman”) care are nevoie de ajutorul nostru.

Și tu poți dona pentru Mișu în contul:

Titular: IONUT ENI
IBAN: RO17RZBR0000060016515113
Valuta: Lei
Nume banca: Raiffeisen Bank
Cod Swift banca: RZBRROBU



Continuăm lanțul de fapte bune pentru Mișu. În Casa Radio ZU a apărut un „înger” cu voce de aur din Orașul Faptelor Bune: Loredana. Diseară o vei putea asculta la Târgul de Crăciun de la Oradea, unde va cânta pentru toți inimoșii din Orașul Faptelor Bune. Loredana este primul artist care se alătură DJ-ilor ZU, la microfoane, în maratonul de fapte bune.

„Toată speranța, bucuria și încrederea să fie în noi constantă și să n-o pierdem! Cred că asta este și energia de care are nevoie și fiul tău. Și cred că orice lucru se poate întâmpla pentru ca atunci când există dragoste și uniune, incluziune, când ne includem și ne considerăm împreună și nu separați, atunci lucrurile se pot transforma și o posibilitate poate deveni realitate”, i-a transmis Loredana mamei lui Mișu. Un mesaj de la o mamă la o altă mamă. Loredana a râs și a plâns împreună cu noi și a contribuit la povestea lui Mișu cu 1000 de Euro. Astfel, suma de 30.000 de Euro pentru efectuarea operațiilor chirurgicale a fost acoperită.

Mulțumim, Loredana! Mulțumim, „îngeri” ai Orașului Fapelor Bune!

 

Mihai Morar și Daniel Buzdugan au intrat în direct cu mama Liei și mama Mariei. Cu ajutorul vostru, suma necesară efectuării operațiilor chirurgicale care îi vor aduce vederea Liei  a fost strânsă. Din totalul sumei de 40.000 de Euro, 20.543 de Euro vin din conturile Fundației Mereu Aproape, iar 19.456 de Euro, din urnă. Misiune îndeplinită! 

În Orașul Faptelor Bune continuăm să spunem cea mai scurtă rugăciune: „Doamne ajut-o pe Maria să se facă bine”! și chemăm toata România să calculăm suma pe care au dăruit-o oamenii cu inimă mare. Astfel, pentru Maria s-au strâns în total 51.898 de Euro. Îți amintim că Maria are nevoie de 200.000 de Euro pentru a efectua mai multe operații de „reconstrucție” a corpului. Pentru Maria, poți dona aici: 

Pentru LEI: RO85 BRDE 450S V075 5854 4500
Pentru EURO: RO31 BRDE 450S V237 6153 4500
SWIFT: BRDEROBU

Când faci transferul bancar e IMPORTANT să menționezi „PENTRU MARIA”.




Popescu și Cuza au preluat microfoanele și au dat glas poveștii lui Octavian, un tânăr care și-a pierdut auzul în urma unei erori medicale. Pentru a putea auzi din nou, Octavian are nevoie de un aparat care costă 35.000 de lei. Loredana ne-a fost alături și în această misiune. Știu cât de important e să poți auzi, ne-a transmis artista. 
Cu ajutorul vostru, i-am îndeplinit lui Octavian visul de a putea auzi din nou lumea din jurul lui. Vă mulțumim! 

Dacă vrei să faci și o faptă bună, poți dona pentru Octavian în acest cont:

Chiosea Octavian Paul 
RO29BUCU1431037837674RON
ALPHA BANK

Facem pași către destinația finală a lui Ionuț: să poată merge din nou! Popescu și Adi Mihăilă au intrat în direct cu acest tânăr care a supraviețuit unui accident de mașină, dar care l-a lăsat imobilizat la pat. Loredana este și ea în casa Radio ZU. Înainte de a ne oferi un ZUper show în această seară, în Piața Unirii din Oradea, Loredana dă strigarea la fapte bune și îi încurajează pe oameni să doneze pentru acest tânăr care visează să meargă pas la pas, alături de copilul lui.

Îl poți ajuta pe Ionuț să meargă din nou, cu o donație în contul:

Titular: ALEXANDRA FRATILA
IBAN: RO81RZBR0000060022155675
 

În Orașul Faptelor Bune e despre simțuri și simțire. Le-am redat redat simțul vederii micuței Lia și lui Vlad, și continuăm să le dăm speranță lui Octavian și Alexandrei că vor putea auzi din nou. Despre Alexandra, am aflat că este o fată de 11 ani care s-a născut fără urechi și nu are simțul auzului. Alexandra are nevoie de 210.000 de dolari pentru reconstrucția întregului aparat auditiv. 

Acesta este mesajul pe care mama Alexandrei ni l-a trimis:

Despre faptul că fiica mea nu are nicio ureche, am aflat abia după naștere. Sarcina s-a desfășurat сu bine, fără complicații. Chiar și la ecografia 4D au spus că e totul ok. Apoi însă, întreaga familie a fost în stare de șoc. Au urmat lacrimi, nopți nedormite, o teamă constantă și teribilă pentru viața ei, pentru viitorul ei, pentru faptul că nu va putea vorbi și auzi, că nu se va putea adapta în societate și se va retrage în sine. Alexandra se orientează cu greu în spațiu, cu greu determină de unde a fost chemată sau din ce direcție vine mașina. Fiica mea are o șansă! Există soluție medicală pentru problema ei. Ea ar putea auzi și ar putea avea urechi, ca orice copil sănătos. Am aflat că în SUA, la Institutul Auzului din California, ne pot ajuta în recuperarea auzului și am decis să ne adresăm lor. Medicii au analizat dosarul Alexandrei și sunt gata să efectueze intervenția și să o ajute pe Alexandra.

Dj-ii ZU au dat glas poveștii Alexandrei, iar voi puteți da o mână de ajutor, cu o donație în acest cont: 

Titular: Mărie Ana Argentina
IBAN: RO44CECEB00008RON2010337




Seara s-a încheiat cu Zona de Confort, oaza ta de liniște și locul unde poveștile se fac auzite. Loredana a fost LIVE, în premieră, la Zona de Confort, cu Adi Mihăilă „The Hitman”, Raluca Benavides, Emma și Tea.

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate