Live

ZU IS YOU

A cincea zi în #OFB2021: România se unește pentru Liviu

A cincea zi în #OFB2021: România se unește pentru Liviu
Aseară, faptele bune au fost răsplătite cu muzică bună. De la kilometrul 0 al Bucureștiului, DJ Mori a mixat hituri după hituri. 

E a cincea zi de când trăim în Orașul Faptelor Bune și suntem pregătiți să scriem finaluri fericite pentru oamenii care au nevoie. Suntem obosiți, dar fericiți! 

Ne încărcăm bateriile cu o piesă din playlist-ul lui DJ Mori și ne apucăm de treabă. Astăzi, continuăm lupta pentru Liviu. Băiatul are o singură șansă la viață și suntem hotărâți să-i oferim un mâine senin!
 


Prima poveste de astăzi vine de la Anca. Drama femeii a început în urmă cu 4 ani, atunci când și-a pierdut soțul. De atunci, soarele pare că nu mai răsare pe strada Ancăi.

Anca este o mamă singură care are nevoie de ajutorul „îngerilor” din Orașul Faptelor Bune. Ea își dorește câteva lucruri pentru copiii ei și să aibă ce pune pe masa de Paște.
 

Suntem scoși la tabla vieții de profesorul Dumitru Tudorache. Profesorul orb predă filosofie și ajunge în #OrasulFaptelorBune cu o poveste impresionantă.
Faptul că este nevăzător nu îl oprește pe Dumitru Tudorache să fie un profesor de nota 10. Hai să îl ajutăm să își achiziționeze dispozitivul de care are nevoie pentru o viață mai ușoară!

Povestea lui Dumitru Tudorache, un profesor de nota 10
 

În direct este Aurora, mama lui Liviu. Ne luăm doza de putere și ne apucăm de treabă. Liviu are nevoie de noi! Trebuie să strângem cei 130.000 de euro care îi oferă singura șansă la o nouă viață. Stiloul vieții lui Liviu se află în mâinile noastre!

Din inimă pentru Liviu. La 21 de ani, are o ultimă șansă la viață
 


În Orașul Faptelor Bune ajunge micul „Superman”, Katan. Băiatul are 11 ani și duce o luptă cu propria viață, așa cum o face Superman cu răufăcătorii. S-a născut prematur și are o listă lungă cu diagnostice.

Povestea lui Katan și a mamei lui, Nevenca, este demnă de un scenariu de film. Îi privești și te întrebi de unde mai au atâta forță de a zâmbi și de a se bucura de viață.

„Superman” din #OrasulFaptelorBune 2021 are nevoie de aproximativ 18.000 de euro pentru a mai completa puzzle-ul vieții lui. 

Donații pentru el poți face pe Facebook și la conturile de mai jos:
 
CONTURI Banca Transilvania 
Titular : OSMAN KAPLAN
Cod SWIFT-BIC: BTRLRO22
Cont RON-IBAN: RO04BTRLRONCRT0598346801 
Cont GBP-IBAN: RO09BTRLGBPCRT0598346801 
Cont USD-IBAN: RO55BTRLUSDCRT0598346801 
Cont EURO-IBAN: RO51BTRLEURCRT0598346801

 


În urmă cu 3 ani, Georgeta a aflat că suferă de un carcinom mamar care a dus la zeci de complicații. Diagnosticele sunt multe si durerea este mare.
Femeie cu voce caldă lucrează la Facultatea de Medicină din București. Este mama a unui băiețel de 12 ani, lucru care nu îi dă voie să pună armele jos. Urmează un tratament în Turcia. Inițial, tratamentul a costat 12.000 de euro. Acum, mai are nevoie de 2000 de euro pentru a treia ședință de chmioterapie care este programată pe 2 mai. 

Georgeta are nevoie de ajutor ca să își poată plăti cura de chiomioterapie. 

Donații pentru Georgeta poți face direct în contul ei: RO30BRDE410SV99188504100 – titular Balan Georgeta 
 


Botond este un elev model. Are 17 ani, este orfan și nevăzător. Visul lui este să urmeze studiile academiei de muzică din Cluj-Napoca. 

 


În Orașul Faptelor Bune ajunge și povestea Laurei. Totul a început în 2018, atunci când soțul ei și-a pierdut mai multe degete de la piciorul drept, în urma unui accident feroviar.
În 2019, bărbatul, în vârstă de 58 de ani, a fost diagnosticat cu BTOC, o boală pulmonară. De atunci, face oxigenoterapie la domiciliu, cu un aparat special a cărui chirie este 150-250 de lei.

Laura și soțul ei au nevoie de un aparat de oxigen.
 
Poți să îi ajuți cu o donație în acest cont:
RO12BTRLRONCRT0148271701
Titular Murgoci Laura Claudia

 


Se pare că nu există nicio ediție de Orașul Faptelor Bune fără o pereche de gemeni. La ceas de seară, îi cunoaștem pe Andrei și Iustin.

Andrei este copilașul care are nevoie de ajutorul vostru. Andrei s-a născut prematur, dintr-o sarcină gemelară. Din cauza problemelor de respirație pe care le-a avut după ce s-a născut, creierul i-a fost afectat. La vârsta de 1 an a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală, dipareza spastica, o boală care nu îi dă voie să meargă.
Băiețelul, în vârstă de 5 ani, vorbește și gândește normal pentru vârsta lui.

În septembrie 2021, Andrei este programat pentru o operație de Rizotomie Dorsală Selectivă (SDR), dar și pentru cea ortopedică PERCS, în America.
Cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, părinții lui Andrei au reușit să strângă aproximativ 40.000 de dolari.

Donații pentru Andrei poți face în conturile de mai jos:

Cont LEI RO30 INGB 0000 9999 0596 5580
TITULAR Iordache Alin Daniel

Cont EURO RO43 BRDE 030S V136 9540 0300
TITULAR Iordache Madalina Marilena

Revolut: nume Madalina Marilena Iordache / 0768017154

IBAN LT84 3250 0463 6632 2828

BIC: REVOLUT21
 


Oamenii din Orașul Faptelor Bune au auzit strigătul de ajutor al mamei lui Liviu. Aurora este în direct la ZU și ne dă ultimele detalii despre starea de sănătate a băiatului.
Viața e nedreaptă și te lovește acolo unde te doare mai tare. Dar împreună putem câștiga lupta pentru Liviu! 



Astăzi, l-am cunoscut pe Kaplan, „Superman” din Orașul Faptelor Bune 2021. Am făcut pași pentru micuțul Andrei și întreaga Românie s-a unit pentru Liviu.
 
Stăm de vorbă despre toate minunile din #OrasulFaptelorBune, cu Adi Mihaila „The Hitman”, Raluca Benavides și Tea Teodorescu.

 
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate