Live

ZU IS YOU

#OFB2022 | Ziua 7: Jurnal de fapte bune

#OFB2022 | Ziua 7: Jurnal de fapte bune

Nu vrem să spunem că e ultima zi din Orașul Faptelor Bune. Spunem că e prima zi pentru cei pe care i-am ajutat. Prima zi, după atâta timp, în care pot zâmbi. Prima zi în care sunt încrezători. Prima zi în care nu se simt singuri.


Toate lucrurile se pot schimba într-o zi. Poveștile înscrise pe platforma radiozu.ro/orasulfaptelorbune încep cu „o zi de coșmar”, „o zi fără speranță”, „o zi de cădere”. Noi împreună am transformat aceste zile în „o zi de vis împlinit”, „o zi de speranță”, „o zi de înălțare”.  

Azi, continuăm să luptăm pentru Anastasia. Urna se umple, la fel și inimile părinților, recunoscători pentru tot.


O nouă poveste în Orașul Faptelor Bune


Daniela își crește singură copiii, salariul e prea mic, iar nevoile sunt prea mari. I-am întrebat pe băieții ei (9 și 12 ani) ce își doresc de Crăciun. David ne-a spus că vrea haine pentru el și fratele lui, iar Iustin ne-a spus că vrea mâncare.

Dacă dorești să o ajuți pe Daniela, poți face o donație în acest cont:

TITULAR: Radu Daniela
IBAN: RO77INGB0000999902059611 






Până la următoarea poveste, deschidem urna pentru Anastasia, urna plină de bunătatea voastră. 



Tot în ziua a șaptea din Orașul Faptelor Bune am cunoscut povestea unui tată care a mers la serbarea ficei sale, dar a fost rușinat de cum era îmbrăcat, așa că a rămas pe hol.


Marius lucrează la salubritate, are 5 copii și împreună cu aceștia și soția lui locuiesc într-o singură cameră. Un moment care ne-a sfâșiat inima a fost acela când ne-a povestit că s-a învoit din timpul jobului, să poată să-și vadă fata la serbarea de Crăciun. A ajuns, dar nu a putut să intre de rușinea că era îmbrăcat în uniforma de salubritate.  

Vocea lui a fost auzită de mulți oameni din Orașul Faptelor Bune, care au donat atât bani, cât și alte resurse de care familia lui Marius are nevoie: haine, încălțăminte, un calculator, mâncare pentru masa de Crăciun. 

Poți să-l sprijini și tu pe Marius și familia lui, cu o donație aici:

IBAN: RO05INGB0000999911834433
Titular cont: Cornelia Anca Letu
Banca: INGB CENTRALA
Moneda: RON
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB



Jucării pentru zâmbete de copii


„În Institutul Oncologic București, în cabinetul de internări de la oncopediatrie există un dulap fermecat, care oferă zambete, speranță și înlatură teama, este dulăpiorul cu jucarii. Ei bine, acest dulăpior se golește fantastic de repede. Vreau jucarii pentru copii bolnavi de cancer. De un an de zile, eu și un prieten ne ocupăm de acest dulăpior. Am creat un grup «dulăpiorul cu jucării», cu ajutorul căruia adunăm bani pentru a cumpăra ceea ce copiii au nevoie pentru a fi fericiți.”

Aceasta e noua poveste, pe care o vom scrie și noi, cu fapte bune și jucării.

Poți face o donație în acest cont:

TITULAR: RALUCA LOREDANA BRANC
IBAN: RO95BTRLRONCRT0374125201




Crăciunul acesta, nu-l lăsăm pe Kevin „Singur Acasă”


„Eu sunt Kevin, nu pot vorbi, dar o va face mămica mea în numele meu. Am trei ani și jumatăte și în loc să mă bucur de primele jocuri, primii prieteni, primele cuvinte si primele trăznăi, mă chinui alergând prin spitale. Sunt diagnosticat cu un sindrom atât de rar, încât se pare că sunt singurul copilaș din Europa cu această maladie. Am nevoie de ajutor pentru a-mi împlini visul ți pentru a-mi face fericiți părinții care au luptat împotriva tuturor prezumțiilor.”

Kevin, bine ai venit în Orașul Faptelor Bune! Suntem aici să-ți împlinim visul!

Începem să adunăm luni pentru tratamentul lui Kevin! Un an de terapie costă 20.000 de euro. 

Facem primul pas. Amplasăm URNA DE DONAȚII PENTRU KEVIN.

 De asemenea, îți punem la dispoziție conturile Fundației Mereu Aproape. Aici poți face DONAȚIA pentru Kevin. În momentul în care faci transferul bancar este foarte IMPORTANT să menționezi „PENTRU KEVIN”.

RON: RO85BRDE450SV07558544500
EURO: RO31BRDE450SV23761534500
SWIFT: BRDEROBU

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate