Live

ZU IS YOU

#OFB2022 | Ziua 3: Continuăm lanțul de fapte bune pentru Alexandra

#OFB2022 | Ziua 3: Continuăm lanțul de fapte bune pentru Alexandra

Bună dimineața din Orașul Faptelor Bune!


E prima zi senină din Oradea, de când am ajuns. Din acest senin sigur faceți parte și voi, cei care ați donat la URNA PENTRU ALEXANDRA, din fața Casei Radio ZU (Piața Unirii).

Azi, avem de continut două lupte, cea pentru Maya (7 ani) și cea pentru Alexandra (13 ani). 

Ambele au primit un diagnostic crunt: cancer. Când primim o așa veste, ne blocăm, refuzăm să credem, amânăm. Însă familia fiecărei fete nu a așteptat nicio secundă, a avut puterea și curajul să înscrie povestea pe platforma Orașul Faptelor Bune, unde poți dona pentru Maya și Alexandra.



 
Ansamblul folcloric „Gura Izvorului” s-a unit cu ansamblul „Dansatorii de pe Someș” și ansamblul „Blănița Năzdrăvană” din Satu Mare, iar împreună au colindat și au donat pentru Alexandra, la urna din fața Casei Radio ZU.

Sunteți un izvor de fapte bune și de folclor nemuritor! Mulțumim!




➤   A treia zi, prima poveste 

Azi am primit povestea Cătălinei, o mamă singură, cu 3 copii și pe care viața a luat-o prin surprindere într-o zi în care tatăl copiilor i-a părăsit și într-o zi când casa lor a luat foc.Tot într-o singură zi o putem ajuta pe Cătălina să nu se mai lupte singură cu grijile vieții.

Povestea ei ne-a emoționat și mai tare atunci când am aflat ce-și dorește copilul ei cel mare de la moș Crăciun:

„Îmi este foarte rușine că trebuie să vă cer ajutorul. Sunt mămică a trei îngerași minunați care își doresc foarte mult un Crăciun fericit! Din păcate, acum câteva luni căsuța noastră a ars, nu a ramas nimic din ea, decât o bucătarie de vară unde locuim acum împreună cu mama mea, care are scleroză amniatrofică în plagi, este imobilizată la pat.

Soțul meu  a plecat la muncă în străinătate și acolo și a întemeiat altă familie, nu vrea să mai știe de noi. Eu am ramas fără loc de muncă, sper să găsesc ceva de lucru după Anul Nou.

Am găsit scrisoarea fiului meu cel mare pentru Moș Crăciun și își dorește o masă la care să mănânce ce vrea. Vă rog cu lacrimi în ochi! Avem nevoie de niște alimente, jucării vechi și niște hăinuțe.”


Multe povești înscrise pe platforma Orașul Faptelor Bune încep cu „Îmi este rușine să cer”. În Orașul Faptelor Bune, există doar iubirea de a dărui, fără rușinea de a cere. Să aveți puterea și curajul să cereți mereu pentru voi și familia voastră, atunci când nevoile sunt mari.

Oameni din toată țara s-au unit pentru nevoiele Cătălinei și ale familei sale. Până în acest moment avem strânse jucării și haine, un televizor, un laptop și un abonament pentru Internet, masa de Crăciun, telefonul și aproape 3000 de euro.
Sunteți minunați! Mulțumim pentru că împreună dăruim o nouă viață pentru oamenii care au nevoie de noi.


O puteți ajuta pe Cătălina, pe platforma Orașul Faptelor Bune, AICIhttps://bit.ly/3YxJBVZ 




Bravo, echipă! Am strâns 50.000 de euro împreună cu voi, pentru a-i oferi Mayei copilăria înapoi!

Toată Casa Radio ZU aplaudă, Roland plânge de fericire, iar Maya ne spune „Mulțumesc”.

„Să strângem acești bani era un coșmar și nu ne așteptam să-i avem în mai puțin de 24 de ore în Orașul Faptelor Bune”, a spus în lacrimi Roland, tatăl Mayei

În continuare poți face fapte bune pentru Maya și pentru oamenii care au nevoie de noi în Orașul Faptelor Bune 2022.

➤  Tot în a treia zi de Orașul Faptelor Bune, l-am cunoscut pe Nicolas, copilul cu privirea care caută ajutor și cu o singură dorință, aceea de a avea o viață fără durerile care-i fură copilăria.

Nicolas are 11 ani, iar de la 6 ani, distrofia musculară Duchenne, o boală rară, îl ține în scaun cu rotile. Din cauza scoliozei și a durerilor de spate, își petrece mai tot timpul în pat.

Claudia mai are 2 copii, de 17 si 23 de ani. Se descurcă foarte greu din alocațiile primite și nu își permite tratamentul din Italia pentru Nicolas.
Dacă poți să-l sprijini pe Nicolas, poți face o DONAȚIE în acest CONT:

NUME: Claudia Ștefania Sirbu
IBAN: RO43UGBI0000592010149RON


De Crăciun, Nicolas își dorește un laptop, să se poată juca. Oamenii faptelor bune au venit imediat în ajutor. Cât ai zice „laptop”, Nicolas a primit cadoul dorit. Dar în continuare are nevoie de sprijinul nostru pentru tratamentul necesar. 




➤ O nouă poveste în Orașul Faptelor Bune

Cristina are nevoie de un apart foto DSLR pentru a-și împlini visurile. Aceasta e povestea fetei cu visuri mari și cu resurse puține, înscrisă pe pltaforma Orașul Faptelor Bune.

„Sunt studentă la Jurnalism in anul 1, și mă pasioneaza, încă de cand eram mică, fotografia / cinematografia / televiziunea. Trăiesc intr-o garsonieră împreună cu mama și bunica mea, iar lipsurile economice nu îmi permit sa cumpăr un aparat DSLR pentru a începe sa fac poze.”

O poți ajuta pe Cristina să fie mai aproape de visul ei, cu o DONAȚIE AICI:

NUME: Irimia Ioana Cristina
CONT: RO53BTRLRONCRT0570934301


Cătălin, forograful nostru talentat din Orașul Faptelor Bune, a ales să-i împlinească visul Cristinei. Acum, nu numai că are o cameră de filmat, dar are și o cameră a ei. Un „înger” al Orașului Faptelor Bune îi va plăti chiria Cristinei pentru o garsonieră, un loc doar al ei.
„Dacă până acum știam de voi, acum sigur nu vă voi uita. Mulțumesc din suflet”, a răspuns Cristina cu multă recunoștință.




Se colindă și se donează pentru Alexandra! Mulțumim! 




Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate