Live

ZU IS YOU

#OFB2020: Suntem în a treia zi a maratonului de împlinit visuri

#OFB2020: Suntem în a treia zi a maratonului de împlinit visuri
Este a treia zi de când ne-am mutat deasupra Bucureștiului ca să fim aproape de România.
Suntem un radio de nebuni și vrem să-i facem pe oameni mai buni! Așa că ne facem repede o cafea, dăm cu reveneală după party-ul de aseară cu #MuzicaAia și ne apucăm de făcut fapte bune. E timpul să scriem o nouă filă din povestea #OrasulFaptelorBune 2020!

La prima oră a dimineții, Buzdu și Morar spun „Bună dimineața” Nicoletei. Nicoleta este mama lui Mario, un băiețel în vârstă de 5 ani și 4 luni. Copilul suferă de ADHD. Înainte de pandemie, părinții reușeau să se chibzuiască și să economisească 2200 de leilunar pentru a acoperi costurile ședințelor de terapie, însă, între timp, acestea ajung la 4000 de lei pentru 56 ore pe lună. Partea rea este că nici măcar acestea nu sunt suficiente. 

Vezi aici scrisoarea pe care Mario a trimis-o pe platforma Orașul Faptelor Bune.
 

Nicoleta, mama lui Mario ne-a oferit următoarele date bancare unde puteţi face donaţii:
RO66BACX0000000968803119 – COSTACHE MARIO FLORENTIN – UNICREDIT BANK

Cea de-a doua poveste din Orașul Faptelor Bune 2020 îi aparține Dianei și logodnicul ei, Alex.

Până în 2017, Alex era un luptător de MMA (Mixed Martial Arts) și instructor de fitness. Pe 22 decembrie 2017, cu doar câteva zile înainte de Crăciun, viața i s-a schimbat radical. 
Alex a suferit un accident rutier. În urma impactului a rezultat un traumatism cranio-cerebral grav. Suținut în viață doar de aparate (ventilator mecanic pentru respirație, adrenalină pentru bătăile inimii), Alex a fost sedat două săptămâni pentru a încerca să îi scadă presiunea intracraniană care îi punea viața ăn pericol în fiecare minut. După 6 săptămâni de comă, acesta s-a trezit treptat, în fiecare zi dând semne minore de viață.

„Alex este acum mult mai departe decât orice prognostic pe care l-am primit acum 3 ani. Însă ne luptăm cu ultimul hop: echilibru și coordonare. Tratamentul cu celule stem este o șansă mare pentru noi că el să fie independent, să poată merge singur! E șansă noastră să avem o familie, singurul lucru pentru care ma rog în fiecare zi! Pentru șansa asta luptăm împreună și mergem până în pânzele albe să putem reuși!”, mărturisește Diana.

Conturile în care se poate dona pentru Alex sunt:
 
IBAN: RO58INGB0000999909596950
Titular cont: Diana - Maria Chirila
Banca: INGB CENTRALA
Moneda: RON
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB C
 
IBAN: RO27INGB0000999909626996
Titular cont: Diana Gaita Fotoc
Banca: INGB CENTRALA
Moneda: EUR
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB

 
 

O altă lecție de viață vine de la Crina. La doar 18 ani, Crina este mama și soție. Fata are un băiețel de 3 ani și locuiește într-o rulotă, împreună cu tatăl copilului, undeva la marginea Bucureștiului.
 


Anul acesta, Crina a împlinit 18 ani și nu a fost nicio zi la școală. Când nouă ni se punea o carte în mână, Crina a fost ținută acasă, ajutor în gospodărie. 

O nouă poveste vine de la Ionuț. Bărbatul suferă de un handicap și a trecut printr-o serie de operații. Crește singur doi copii, iar soția l-a părăsit pentru un trai mai bun. Are mare nevoie de lemne ca să nu stea în frig pe parcursul iernii.


 
 
 Ca o ironie a sorții, îl avem în direct pe Damian. La 20 de ani, băiatul are probleme de auz, de la vârsta de 5 ani. Poartă aparat auditiv care trebuie schimbat la fiecare 3-4 ani. Are nevoie de 2000-3000 de euro. Deși are două job-uri, nu reusește să strângă banii necesari pentru achiziționarea aparatului auditiv.
 

Povestea lui George, din Vrancea, reușeste să ne umezească ochii. Pe 13 decembrie 2020, soția sa s-a stins la doar o zi după ce a adus pe lume al doilea copil, o fetiță, în maternitatea din Galați. Mirela avea 28 de ani și a lăsat în urmă două fetițe. 

George este un luptător și un tată erou. Pus la pământ precum un boxer în ring, bărbatul este tata și mama pentru cele 2 fetițe ale lui.

George are nevoie de noi! Ascultă-i povestea și îți garantăm că vei avea pielea găină!



Hai să îi fim aproape! 
 
IBAN: RO45RZBR0000060018993153 (cont în lei) - Paiu George
 
 
Sorin este din Craiova și are 37 de ani. De la vârsta de 13 ani suferă de o boală care nu îi permite să meargă în picioare. Din păcate, boala a avansat și nu mai poate munci. Afirmă că are o minte sănătoasă într-un corp defect. Lucrează la un site online, iar venitul lunar nu îi permite să-și achiziționeze un cărucior adaptat nevoilor lui.
 


Finalul zilei cu numărul trei nu face decât să pregătească această comunitate a Îngerilor Faptelor Bune pentru ce se va întâmpla în ziua cu numărul 4. Adi Mihăilă, Tea Teodorescu și Raluca Benavides fac retrospectiva zilei, iar Daniel Buzdugan și Mihai Morar își invită ascultătorii în Zona de confort, pentru ca mai apoi să continue cu un nou episod din #MuzicaAia.



Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate