Live

ZU IS YOU

OFB 2023 | Alexandra, fata care s-a născut fără urechi, își va recăpăta simțul auzului. Poveste împlinită!

OFB 2023 | Alexandra, fata care s-a născut fără urechi, își va recăpăta simțul auzului. Poveste împlinită!

În Orașul Faptelor Bune e despre simțuri și simțire. Le-am redat simțul vederii micuței Lia și lui Vlad, și continuăm să le dăm speranță lui Octavian și Alexandrei că vor putea auzi din nou. 

Toate acestea nu s-ar fi putut întâmpla fără să-i dăm simțirii - acel simț al sufletului - rolul principal.

Despre Alexandra, am aflat că este o fată de 11 ani care s-a născut fără urechi, iar povestea ei are nevoie să fie auzită.  Alexandra are nevoie de 210.000 de dolari pentru reconstrucția întregului aparat auditiv.  Acesta este mesajul pe care mama Alexandrei ni l-a trimis:

Despre faptul că fiica mea nu are nicio ureche, am aflat abia după naștere. Sarcina s-a desfășurat сu bine, fără complicații. Chiar și la ecografia 4D au spus că e totul ok. Apoi însă, întreaga familie a fost în stare de șoc. Au urmat lacrimi, nopți nedormite, o teamă constantă și teribilă pentru viața ei, pentru viitorul ei, pentru faptul că nu va putea vorbi și auzi, că nu se va putea adapta în societate și se va retrage în sine. Alexandra se orientează cu greu în spațiu, cu greu determină de unde a fost chemată sau din ce direcție vine mașina. Fiica mea are o șansă! Există soluție medicală pentru problema ei. Ea ar putea auzi și ar putea avea urechi, ca orice copil sănătos. Am aflat că în SUA, la Institutul Auzului din California, ne pot ajuta în recuperarea auzului și am decis să ne adresăm lor. Medicii au analizat dosarul Alexandrei și sunt gata să efectueze intervenția și să o ajute pe Alexandra. Intervenția de reconstrucție în SUA este foarte costisitoare - 105.000 dolari pentru o ureche, 210.000 dolari pentru ambele urechi. Toate eforturile mele, fiind divorțată, părinte monoparental, având şi eu cancer, acum sunt concentrate la colectarea de fonduri, fiindcă, din păcate, eu nu am astfel de mijloace financiare. Până acum am reușit să strângem 150.919 dolari și cu ajutorul oamenilor, mă rog la Dumnezeu să reușim să strângem toți cei 210.000 dolari. Alexandra are deja 9 ani, este în clasa a doua, crește și începe să îmi pună iar şi iar întrebări: mamă, de ce NU am urechi și când îmi vor crește şi mie, de ce nu mă ajută cineva şi pe mine. Îmi este foarte dificil să-i spun că nu-i vor crește și sunt în permanență cu lacrimi în ochi. 

 DJ-ii ZU au dat glas poveștii Alexandrei, iar voi puteți da o mână de ajutor, cu o donație în acest cont: 

Titular: Mărie Ana Argentina
IBAN: RO44CECEB00008RON2010337



Continuăm lanțul de fapte bune pentru Alexandra. Am strâns 50.000 de Euro pentru efectuarea operațiilor și astfel, se încheie cu bine o altă poveste din Orașul Faptelor Bune.

Nu uita! Și tu o poți ajuta cu o donație în contul:

Titular: Mărie Ana Argentina
IBAN: RO44CECEB00008RON2010337


Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate