Live

ZU IS YOU

Îngerii din Orașul Faptelor Bune: Iris a învins cancerul!

Îngerii din Orașul Faptelor Bune: Iris a învins cancerul!
Astăzi, Iris are 3 ani și 3 luni, exact vârsta Orașului Faptelor Bune. În 2016, la prima ediție de #OFB, era doar un bebeluș care a reușit să unească o țară întreagă.

În 2016 era diagnosticată cu cancer și doar o minune o mai putea salva. Iris s-a născut cu un astfel de diagnostic cumplit.

„La naștere, fetița a prezentat pe coapsa stângă o tumoră foarte mare ca și dimensiuni. A fost operată la 4 săptămâni, atunci i s-a făcut biopsia, iar rezultatul a fost cumplit: Iris suferea de o formă foarte rară de cancer”, a declarat Mihai, tatăl lui Iris, în Morning ZU. 

Timp de doi ani de zile, Iris a „locuit" în spitalele din Italia și Statele Unite. A urmat diferite tratamente în cadrul spitalului Bambino Gesu din Roma unde i-a fost tratată tumora de pe coapsă. Iar când lucrurile păreau că revin la normal, viața a pus-o din nou la încercare pe micuță.
 
„În ianuarie 2018, în urma încă unui set de analize, medicii au descoperit că are 12 metastaze cerebrale. Am reușit să găsim un neurochirurg italian care, împreună cu o echipă medicală din Statele Unite, și-au asumat să se ocupe de cazul lui Iris. Am plecat imediat în Statele Unite, la Spitalul Montefiore din New York, unde printr-o intervenție radio-chirurgicală au reușit să distrugă cele 12 metastaze cerebrale. După intervenția din State, ne-am întors în Italia, unde în iulie 2018 Iris a făcut un transplat de măduvă. De atunci este fără boală, a scăpat de partea evidentă a cancerului. Acum stă sub observație 5 ani de zile, iar dacă totul va fi ok, va fi considerată vindecată.”, a mărturisit tatăl micuței Iris.

Din fericire, Iris este un copil norocos. Fetița este dovada vie că, uneori, și cancerul poate fi învins!

„În ciuda situației, Iris este totuși un copil norocos, a avut șansa să întâlnească atâția oameni minunați. Îmi amintesc de oameni ca soldatul român din Irak care a intrat în direct în Orașul Faptelor Bune și și-a donat solda de 4500 de euro pentru viaţa micuţei Iris. Tuturor le mulțumesc pentru omenie!”, a declarat mama fetiței.

Cu doar două zile înainte să începem #OrasulFaptelorBune 2019, Iris ne-a vizitat și a venit la Radio ZU să le mulțumească tuturor celor care au pus mână de la mână pentru sănătatea ei. Ascultă povestea impresionantă a lui Iris.

 


Anul acesta, în perioada 15 - 21 decembrie, Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Răzvan Popescu, Flick „Domnul Rimă”, Raluca Benavides, Emma, Tea Teodorescu și Adi Mihăilă „The Hitman” dau start ZUper maratonului faptelor bune în Piața Unirii din Oradea, în cadrul Târgului de Crăciun. 

Dacă vrei să-ți anunți prezența în Orașul Faptelor Bune, găsești event-ul de Facebook AICI!

Poți să iei și tu parte la maratonul faptelor bune dacă intri pe radiozu.ro/orasulfaptelorbune. Aici te poți înscrie dacă ai nevoie de ajutor sau dacă vrei să oferi ajutorul tău altcuiva.




Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate