Live

ZU IS YOU

A doua zi în #OFB2019: Dorințe împlinite încă de la prima oră a dimineții

A doua zi în #OFB2019: Dorințe împlinite încă de la prima oră a dimineții
Astăzi trăim a doua zi de magie în Orașul Faptelor Bune din cadrul Târgului de Crăciun, Oradea.

DJ-ii Radio ZU au început ziua cu un ZUper vibe și sunt puși pe fapte mari!

La prima oră a dimineții, pe platforma Orașul Faptelor Bune am primit un mesaj emoționant de la Emilia.

Emilia este mama unei fetițe, Carina, și le cere ajutor oamenilor din #OrasulFaptelorBune.

Îngerașul Emiliei are un diagnostic crunt. Carina se luptă cu o epilepsie rezistentă la tratament și cu tetrapareză. 

Micuța are nevoie de condiții speciale pentru a putea fi îngrijită corespunzător, însă părinții îi pot oferi o singură cameră în care își duc viața de pe o zi pe alta.

Emila are o singură dorință – femeia își dorește o baie pentru Carina și obiecte sanitare. Mesajul a fost auzit în Orașul Faptelor Bune, iar dorința i s-a împlinit.
 


„Aș dori un laptop performant deoarece îmi este foarte necesar pentru a scrie lucrarea de licență. Sunt în anul 3 la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială și nu am posibilitatea să îmi cumpăr unul. Tatăl a decedat, iar mama are o boală psihică, motiv pentru care este pensionată pe caz de boală”, așa sună unul dintre mesajele pe care le-am primit pe platforma Orașul Faptelor Bune.

Fata avea 3 ani atunci când a rămas fără tată, iar acum are grijă de mama ei care este bolnavă de schizofrenie. 

Însă atunci când te lupți singură cu viața, Universul îți trimite oamenii de care ai nevoie.

 


Al treilea caz care s-a auzit LIVE la Radio ZU a fost cel al unei bunici care își crește singură nepoatele. Fetele, în vârstă de 11 ani, respectiv 13 ani, sunt diagnosticate cu ADHD. Micuțele au rămas fără mamă în ziua Paștelui, iar tatăl lor duce o luptă cu consumul exagerat de alcool.

Bunica este pensionată pe caz de boală, iar venitul lunar al familiei nu este foarte consistent. Cele trei trăiesc din alocațiile fetelor și din pensia bunicii.

Visul „bunicii eroine" este acela de a le oferi fetelor o masă de Crăciun și un brăduț. Mână de la mână facem România bună, iar OAMENII din #OrasulFaptelorBune și-au unit inimile și de data aceasta!

 


În fiecare an, #OrasulFaptelorBune a demonstrat că suferința celor din jurul nostru ne face mai buni.

Ana Maria din Târgoviște este fata care a continuat maratonul de împlinit visuri.
 
„Sunt Ana, studentă în anul 3 și locuiesc cu mama, frate și bunica. Tatăl nostru a decedat acum 3 ani și ne descurcăm din ce în ce mai greu. Locuim la bloc, dar condițiile nu sunt tocmai favorabile deoarece nu avem centrală termică si ne încălzim cu o aerotermă și un convertor care nu încălzește mai deloc. În sufragerie, bunica se încălzește cu un calorifer electric, apă încălzim la aragaz. Ne este foarte greu, dar sper să trecem cu bine. Atât eu, cât și fratele meu, în vârstă de 9 ani, răcim foarte des din această cauză", ne-a spus fata.

România trăiește prin dăruiește, iar Ana a primit o centrală de la Ariston. Îți dorim sărbători călduroase! 

 


În prag de Sărbători, atunci când toți căutăm să ne refugiem lângă cei dragi, Mihai Cristian caută o familie căreia să-i gătească.

Povestea lui Cristian sună cam așa: bărbatul a lucrat mai mult de 10 ani în alimentație publică. Dar un banal control de sănătate i-a adus o veste neplăcută.

Din cauza unei probleme cu ficatul, din cauza muncii, trebuie să lucrez mai puțin. În acest moment caut pe cineva căreia să-i gătesc și să mă simt ca într-o familie. Eu nu am familie. Sunt singur și de ceva timp nu sunt în cea mai bună stare. M-am mutat în chirie, apoi a luat foc blocul și sunt nevoit să mă mut dintr-un loc în altul", este mesajul pe care Cristian ni l-a trimis pe platforma online #OFB2019.

Bărbatul le transmite oamenilor din #OrasulFaptelorBune să-l contacteze dacă au nevoie de un bucătar personal. Mihai speră că o să câștige  niște bani care să-i asigure o viață normală.

Hai să ascultăm povestea lui Mihai Cristian și să îl ajutăm să își transforme dorința în realitate. 
 
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate