Live

ZU IS YOU

#OFB2019: România se reunește pentru Ingrid și Maya!

#OFB2019: România se reunește pentru Ingrid și Maya!
Ingrid și Maya sunt gemene și au cântărit fiecare la naștere câte un kilogram. Au venit pe lume la 29 de săptămâni, însă, din păcate, musculatura lor nu a fost suficient de puternică încât să facă primii pași în viață.

„Suntem Ingrid și Maya, avem 8 ani și paralizie cerebrală, tetrapareză spastică. Acest diagnostic face parte din noi, dar nu ne definește! Ne definesc optimismul nostru, ambiția și forța de a lupta, bucuria pentru viață din ochii noștri! Suntem născute prematur, am cântărit 1 kg, am avut hemoragie cerebrală și retinopatie de gradul III și acum luptăm să învingem tetrapareza spastică ce ne limitează mersul și dreptul la o viață normală. Am muncit peste 5.000 de ore de kinetoterapie fiecare și am încercat, până acum, peste 30 de terapii diferite, atât în țară cât și în Ucraina, Spania și Republica Moldova.
Am trecut, deja, prin 3 intervenții chirurgicale de alungire și relaxare a mușchilor rigizi de pe brațe, picioare și de la nivelul feței. Însă spasticitatea este rezistentă și progresivă, iar posibilitatea de a merge singure în picioare  se poate reduce de la o zi la alta ! Din fericire, există o șansă unică, permanentă și definitivă de a elimina spasticitatea, printr-o intervenție chirurgicală complexă pe coloană, Rizotomia Dorsală Selectivă, în Statele Unite ale Americii. Iar noi am fost acceptate de către echipa medicală pentru această operație și am primit din partea lor ȘANSA și PROMISIUNEA de a merge singure în picioare! Însă costurile acestor operații depășesc suma de 100.000 de dolari și avem nevoie de ajutorul vostru pentru a strânge acești bani. Vrem să dăm un sens nou vieților noastre, să scriem din nou basmul copilăriei noastre ! Poți să fii alături de noi?", așa sună unul dintre mesajele pe care le-am primit pe platforma Orașul Faptelor Bune.
 
„Fetele visează să meargă la fel de mult cum visăm noi să zburăm", a spus Mihai Morar în direct la Radio ZU! 

 
Oamenii din OMENIA au auzit visul fetelor și au făcut un lanț de fapte bune chiar în momentul în care soarele ieșea în Piața Unirii din Oradea. Asta e magia din #OrasulFaptelorBune! 

Pentru Ingrid și Maya s-a montat o urnă în fața casei din Orașul Faptelor Bune 2019! Haideți să le ajutăm să facă 100.000 de „pași".

Toți banii strânși în campania „PENTRU INGRID ȘI MAYA” vor ajunge la mama ei prin intermediul Fundației Sensiblu.

În plus, îți punem la dispoziție conturile Fundației Sensiblu. Aici poți transfera banii pentru gemenele INGRID și MAYA. În momentul în care faci transferul bancar este foarte IMPORTANT să menționezi ”PENTRU INGRID ȘI MAYA”.

Conturile Fundației Sensiblu:

RO13 BACX 0000 0000 3080 0008 (lei)

RO83 BACX 0000 0000 3080 0009 (euro)

Donațiile pentru INGRID ȘI MAYA se pot face direct și în Farmaciile Sensiblu. 36 de urne sunt montate în 17 orașe importante din România. 

AICI  găsești lista completă a Farmaciilor Sensiblu în care poți face donații pentru cazurile promovate în cadrul #OrasulFaptelorBune.

Orașul Faptelor Bune 2019: Ajută-le pe Ingrid și Maya să facă primii pași!

Ascultă povestea completă explicată de mama gemenelor:

 
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate