Live

ȘTIRILE ZU

Scandalul dezinfectanților diluați revine

Scandalul dezinfectanților diluați revine
Polițiștii fac astăzi cinci percheziții în Capitală și județele Ilfov și Prahova, la locuințele unor persoane și la sediile unor firme care produc, importă și comercializează produse biocide. Acțiunea are loc într-un dosar în care se suspectează că, în 2018 ar fi fost fabricate și vândute unor spitale substanțe dezinfectante care nu îndeplineau standardele de performanță în distrugerea bacteriilor. Totul în contextul scandalurilor legate de infecțiile nosocomiale din spitale din ultima vreme și după cazul Hexi Pharma din 2016.
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spune că acest dosar a apărut în urma unei plângeri înaintate de Ministerul Sănătății. Potrivit ministrului, în urma unor controale DSP au fost constatate neconformități la trei produse, ulterior acestea fiind retrase. Pintea anunță că biocidele neconforme au fost utilizate în 30 de spitale din țară dar spune că pacienții nu sunt în pericol.

Foto: Antena 3

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate