Live

NOUTĂȚI

VIDEO: 6 filme nominalizate la Oscar în 2024 pe care le poți urmări pe Netflix

VIDEO: 6 filme nominalizate la Oscar în 2024 pe care le poți urmări pe Netflix

 

Pe 10 martie, va avea loc cea de-a 96-a ediție a Premiilor Oscar în Los Angeles. Nominalizările au fost anunțate pe 23 ianuarie și toată lumea așteaptă cu sufletul la gură marele eveniment care va avea loc în mai puțin de două săptămâni.

 

O parte dintre filmele nominalizate la Oscar anul acesta sunt disponibile pe Netflix. Mai jos găsești o listă cu 6 producții cinematografice care concurează pentru unul dintre râvnitele trofee oferite de Academia Americană de Film:
 
1. „Maestro”
 
Nominalizat la categoriile: ”Cel mai bun machiaj”, „Cel mai bun scenariu original”, „Cel mai bun sunet”, „Cel mai bun actor”, „Cea mai bună actriță”, „Cel mai bun film”
 
Un film regizat și scris (parțial) chiar de Bradley Cooper, care este și protagonistul filmului. „Maestro” prezintă complicata poveste de dragoste, întinsă pe zeci de ani, dintre celebrul dirijor Leonard Bernstein (Bradley Cooper) și soția sa, actrița Felicia Montealegre (Carey Mulligan). Filmul se numără printre favoritele de la Oscar.
 


2. ”NYAD”
 
Nominalizat la categoriile: ”Cea mai bună actriță într-un rol secundar”, ”Cea mai bună actriță” 
 
„Nyad” este inspirat din viața Dianei Nyad, o înotătoare care are un țel ambițios, acela de a finaliza o provocare pe care a început-o cu 32 de ani în urmă: de a înnota din Cuba până în Florida fără protecție împotriva rechinilor. 
 
În rolurile principale: Annette Bening și Jodie Foster 
 

3. „May December”
 
Nominalizat la categoria: „Cel mai bun scenariu original”
 
O comedie neagră regizată de Todd Haynes care o urmărește pe Elizabeth Berry (Natalie Portman), un actriță care se pregătește intens pentru un nou rol într-un spectacol bazat pe o poveste de tip tabloid: căsătoria dintre Gracie Atherton (Julianne Moore) și Joe Yoo (Charles Melton). Pe măsură ce Elizabeth se adâncește în pregătirea rolului, aceasta descoperă lucruri mai puțin știute din relația acestui cuplu celebru.
 
În rolurile principale: Julianne Moore, Natalie Portman
 


4. „American Symphony”
 
Documentarul lui Matthew Heineman îl urmărește pe compozitorul și liderul trupei The Late Show Band, Jon Batiste, câștigător de Grammy și Oscar, în timp ce se pregătește pentru un spectacol la Carnegie Hall. Alături de el este iubita sa, scriitoarea Suleika Jaouad, care duce o bătălie cu cancerul. „American Symphony” prezintă povestea relației lor de cuplu și a puterii de a se confrunta împreună cu numeroasele obstacole ale vieții.
 


5. „Rustin”
 
Nominalizat la categoria: „Cel mai bun actor”
 
Filmul se bazează pe o povestea adevărată a activistului pentru drepturi civile, Bayard Rustin. El a fost cel care l-a ajutat pe Martin Luther King Jr.i să organizeze Marșul din 1963 la Washington. Acest eveniment este considerat unul momentele critice ale mișcării pentru drepturile civile din Statele Unite.
 
În rolul principal: Colman Domingo
 


6. „Society of the Snow”
 
Nominalizat la categoriile: „Cel mai bun machiaj”, „Cel mai bun film străin”
 
Filmul este bazat pe o întâmplare adevărată preluată de Nando Parrado și Vice Rause în cartea „Miracol în Anzi”, publicată în 2006.  În 1972, un avion din Uruguay, închiriat pentru a transporta o echipă de rugby în Chile, se prăbușește pe un ghețar din inima Anzilor. Supraviețuitorii recurg la măsuri extreme pentru în lupta pentru a rămâne în viață. Filmul reprezintă Spania la premiile Oscar din acest an.
 
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate