Live

NOUTĂȚI

Ultima piesă a trupei The Beatles, „Now And Then”, s-a lansat cu ajutorul inteligenței artificiale

Ultima piesă a trupei The Beatles, „Now And Then”, s-a lansat cu ajutorul inteligenței artificiale

Ascultă „Now and Then”, ultima piesă semnată de trupa The Beatles.


Membrii trupei The Beatles cântă din nou împreună, cu ajutorul inteligenței artificiale.

Piesa „Now and Then” a fost scrisă și înregistrată de John Lennon în anii 70’, în casa lui din New York, însă nu a fost terminată. După moartea lui John Lennon, înregistrarea a ajuns la ceilalți membri ai trupei. Doar că tehnologia de atunci nu permitea extragerea vocii lui John Lennon, de pe respectivul demo, la o calitate bună.

Totul s-a schimbat atunci când în documentarul „The Beatles: Get back”, echipa regizorului Peter Jackson a reușit să izoleze vocea lui Jon Lennon, de pe acel demo, cu ajutorul inteligenței artificiale. Așa că primul pas pentru lansarea piesei în formulă completă a fost făcut! Următorul pas a fost adăugarea unor înregistrări de chitară electrică şi acustică realizate de regretatul George Harrison, în 1995.

Piesa a fost finalizată anul trecut într-un studio din Los Angeles, cu tobele lui Ringo Starr, pianul şi basul lui Paul McCartney şi vocile acestora.

„Now And Then este ultimul cântec The Beatles, scris şi cântat de John Lennon, dezvoltat şi prelucrat de Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr, iar în cele din urmă finalizat de Paul şi Ringo, mai mult de patru decenii mai târziu", este prezentarea piesei pe care o poți asculta aici:

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate