Live

NOUTĂȚI

Marilyn Monroe a fost „reîncarnată” într-un avatar digital hiper-realistic ce poate interacționa cu utilizatorii

Marilyn Monroe a fost „reîncarnată” într-un avatar digital hiper-realistic ce poate interacționa cu utilizatorii

O versiune digitală a actriței Marilyn Monroe a fost creată cu ajutorul inteligenței artificiale. 

 
 
Proiectul se numește Digital Marilyn și a fost creat de compania americană Soul Machines, în parteneriat cu Authentic Brand Groups, care deține drepturile de imagine ale fostei actrițe. Mai exact, Digial Marilyn este un chatbot generat de AI și noi thenologii, proiectat să interacționeze cu utilizatorii, fiind capabil să poarte conversații „cu emoții și expresii realiste”. 
 
Cum funcționează acest avatar? „Digital Marilyn analizează preferințele dumneavoastră și își adaptează răspunsurile în consecință, favorizând o conexiune autentică care rezonează cu dumneavoastră la nivel individual”, precizează compania Soul Machines. Astfel, fiecare interacțiune a avatarului este unică, în funcție de preferințele fiecărui utilizator. Compania mai precizează că Digital Marilyn este mai mult decât o imitație: „Digital Marilyn este o Persoană Digitală autonomă capabilă să se angajeze în conversații firești și dinamice”. 
 
Acest proiect pune totuși problema exploatării imaginii unor artiști decedați de la Hollywood, iar Monroe este poate cel mai bun exemplu în acest sens. Compania deține drepturile mai multor pesonalități în viață sau decedate, precum Elvis Presley, Muhammad Ali, Shaquille O’Neal, David Beckham, Dr. J si Greg Norman.

Acum, imaginează-ți că interacționezi cu acest avatar. Ce ai discuta cu Digital Marilyn? Ce ai vrea să afli sau ce i-ai spune?

 
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate