Live

NOUTĂȚI

Imagini inedite de la înregistrarea piesei „We Are The World” într-un nou documentar Netflix: „The Greatest Night In Pop”

Imagini inedite de la înregistrarea piesei „We Are The World” într-un nou documentar Netflix: „The Greatest Night In Pop”

 

Netflix a lansat „The Greatest Night in Pop”, un documentar care prezintă povestea înregistrării melodiei „We Are The World”, lansată în 1985.

 
 
Piesa a rămas în istoria muzicii pentru faptul că a reunit zeci de superstaruri, printre care Michael Jackson, Cyndi Lauper, Tina Turner, Lionel Richie, Diana Ross și Stevie Wonder. Peste 45 de artiști și muzicieni au înregistrat într-o singură noapte acest cântec pentru o cauză nobilă: strângerea de bani pentru a opri foametea în Africa. 
 
Documentarul aduce pe micile ecrane secvențe video din culise care n-au mai fost difuzate până acum. Totodată, documentarul dezvăluite detalii neștiute de la making of prin vocile unor muzicieni, ingineri de sunet, asistenți și oameni din echipa de filmare. În ciuda popularității acestui cântec, sunt multe de spus despre realizarea acestuia, amănunte pe care probabil nu le știai, dar le poți afla urmărind acest documentar. 
 
Spre exemplu, Michael Jackson nu a vrut să participe la înregistrare și nici să apară în clip. Dar la intervenția producătorului Quincy Jones, acesta a acceptat să interpreteze melodia, pe care el și Lionel Richie au scris-o. În film, Richie povestește cum a fost experiența de a merge pentru prima oară acasă la Michael Jackson. Animalele de companie ale lui Michael (cimpanzeul Bubbles, un piton, un câine și o pasăre myna) au fost o provocare pentru acesta. 
 

Înregistrarea, care a avut loc într-o singură noapte, nu a fost lipsită de obstacole. Nu toată lumea a rămas în studio pe durata sesiunii de înregistrare. Un membru al corului a renunțat să mai participe, iar solista Sheila E. a fost dezamăgită după ce i s-a promis că va avea un solo, iar acest moment a fost amânat, motiv pentru care cântăreața a decis să părăsească studioul.
 
Diana Ross a fost ultima care a plecat acasă și una dintre artistele care au pus mult suflet în acest proiect. Artista a încheiat înregistrarea cu lacrimi în ochi. „Până la 7 dimineața, am devenit o familie” a mărturisit Lionel Richie într-un interviu. „Ai fi crezut că am fost împreună în ultimii 100 de ani.”
 
Deși realizarea acestei piese a însemnat mult efort din partea artiștilor și organizatorilor, „We Are The World” rămâne unul dintre cele mai mari hituri ale muzicii pop, care a strâns peste 75 de milioane de dolari pentru ajutor umanitar în Africa. În anul 1986, cântecul a câștigat premiul Grammy la categoria „Record Of The Year”. 

„The Greatest Night In Pop” a fost regizat de Bao Nguyen (Be Water), iar producătorul executiv este chiar Lionel Richie. 
 
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate