Live

NOUTĂȚI

Concertul lui Ed Sheeran, ”Mathematics Tour”: o scenă unică, 360 de grade

Concertul lui Ed Sheeran, ”Mathematics Tour”: o scenă unică, 360 de grade

Mathematics Tour introduce un nou concept de scenă 360 de grade, în care publicul va sta în jurul scenei situate în mijloc. Turneul internațional Mathematics Tour al lui Ed Sheeran, care a doborât recorduri, este atât o demonstrație de măiestrie artistică și tehnologică, cât și o declarație despre impactul pe care îl poate avea un singur interpret - atunci când este susținut de tehnologia potrivită.

 
De ce este impresionant?
 
Mathematics se desfășoară pe o scenă centrală cu o margine rotativă care permite o vizibilitate de 360 de grade pentru (și de) Sheeran și patru platforme, amplasate în interiorul terenului stadionului, fiecare la baza a șase "catarge" care acționează ca și contragreutăți într-o configurație sofisticată de rigidizare cu scripeți pentru un halo de 42 de tone deasupra scenei principale. Ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, pirotehniștii au un rol important în spectacol, cu aruncătoare de flăcări folosite de mai multe ori, culminând cu un foc de artificii ca final.
 

Cum se face?
 
De data aceasta, fanii au ocazia să experimenteze o nouă configurație de producție, cu punerea în scenă a lui Ed în cerc, înconjurat de mulțime. Această scenă intimă de 360 de grade este formată dintr-o scenă centrală rotativă înconjurată de șase catarge înalte de 30 de metri. 

Directorul de producție, Chris Marsh: "Imediat ce am terminat turneul Divide Tour, Ed ne-a întrebat ce ar trebui să facem în continuare. A vrut un spectacol care să fie emblematic și ceva de care oamenii să-și amintească." Iar designerul de producție, Mark Cunniffe, a reușit să realizeze un design de scenă inovator, cu o gamă extinsă de conținut video Notch, permițând tuturor celor din locație să se apropie de spectacolul solo al lui Sheeran. De la primul concert și până în prezent, acest concept a dovedit că punerea în scenă a funcționat și pentru public, fanii putând vedea conținutul dinamic din fiecare loc din stadion. Astfel, s-a născut un spectacol global care nu trebuie ratat.
 
Un turneu ca niciun altul
 
Turneul "Mathematics World Tour" al lui Sheeran a început în martie 2022 și cuprinde toate genurile pe care ți le poți imagina. De la rock la hip-hop, de la country la pop și de la balade de dragoste la head bangers. Turneul Mathematics Tour este un turneu combinat al fiecăruia dintre albumele sale. Numele albumelor sunt inspirate de diferite operații matematice: "-", "+", "×", "÷" și "=". Sheeran a anunțat că nu va folosi o trupă pentru cea mai mare parte a concertului, urmând să se acompanieze singur la o stație 5-loop și diferite chitări. O stație 5-loop este un set de pedale unde Sheeran își înregistrează tobele, linia de bas, vocea de fundal și pianul pe o buclă care rulează în mod constant pe întreaga durată a fiecărei melodii.
 
Ed Sheeran va concerta pe Arena Națională din București pe 24 august 2024.
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate