Live

ZU IS YOU

Orașul Faptelor Bune 2023 | Toate poveștile din ziua 7

Orașul Faptelor Bune 2023 | Toate poveștile din ziua 7

Ultimele ore în Orașul Faptelor Bune. Ne facem o cafea tare, ne punem ordine în gânduri și ne apucăm de fapte bune. 


În dimineața asta, o poveste emoționantă ajunge în orașul care trăiește prin dăruiește. Este povestea Teodorei, o elevă de 8 ani care studiază pianul la liceul Dinu Lipatti și a cărei mare pasiune este muzica populară. Despre Teodora am aflat că nu are nicio amintire cu tatăl ei și inima ei este plină de tristețe pentru că a fost părăsită de el la naștere. Visul Teodorei este să ducă folclorul mai departe și să participe la competiții. Pentru asta, Teodora are nevoie de costume populare a căror valoare ajunge la 5000 de Euro. Un costum popular din zona folclorică Gorj pornește de la 1500 de lei. 

Și tu o poți ajuta pe Teodora cu o donație în contul:

Titular: Mihaela Ramona Stoica
Cont: RO49INGB0000999903201126




Am aflat povestea Danei, o femeie căreia i s-a amputat unul dintre picioare la vârsta de 39 de ani, iar aecastă boală i-a declanșat alte probleme de sănătate. Dana se deplasează cu ajutorul unui cadru,  dar își dorește o proteză care să o va ajuta să meargă din nou. Oameni buni, haideți să o ridicăm pe Dana în picioare!

Și tu o poți ajuta pe Dana cu o donație în contul:

Titular: Elena Daniela Surdu
Cont: RO42INGB0000999907381758
INGB Banca Centrală
Cod SWIFT/BIC: INGBROBU





În mai puțin de 10 ore vom părăsi casa Radio ZU, așa că turăm motoarele și continuăm să facem fapte bune. Suntem obosiți, dar voi aveți puterea să ne încărcați bateriile.

Mergem mai departe cu povestea lui Alex, tânărul care își cere dreptul la viață și luptă să se vindece de cancer al sistemului nervos. Povestea lui ne unește în ultimele 9 ore de stat în casa de sticlă Radio ZU. Alex are nevoie de un tratament care costă aproape 300.000 de Euro. 

Poți dona în conturile Fundației Mereu Aproape, cu mențiunea „PENTRU ALEX”:

Pentru LEI: RO85 BRDE 450S V075 5854 4500
Pntru EURO: RO31 BRDE 450S V237 6153 4500
SWIFT: BRDEROBU


De asemenea, persoanele juridice plătitoare de impozit pe venit pot sponsoriza cu până la 20% din impozitul pe profit. Pentru a face acest demers, ne poți scrie pe WhatsApp-ul Radio ZU, la 0747 22 1815, iar noi te punem în legătură cu un reprezentant al Fundației Mereu Aproape pentru a te ghida cu toți pașii care trebuie parcurși în acest sens.

Dacă te afli azi în Oradea, poți dona în urna deschisă pentru Alex în fața casei Radio ZU.Până în acest moment avem 180.000 de Euro din promisiuni telefonice.



Ultimele ore din Orașul Faptelor Bune. Ascultăm povestea Iuliei, o fată de 13 ani care nu se poate bucura de adolescență. Iulia și cei 6 frați ai ei au fost părăsiți de mama lor, iar ea preluat toate treburile gospodărești din casă: gătește, spală, face curățenie și uneori, își duce și frații mai mici la școală. 

 Până acum au primit ajutor cu haine și dulciuri și unele electrocasnice. Ne dorim sa i ajutam cu construcția unei bai, o bucătărie si sa renovam o camera pentru a putea că fetele sa doarmă separat de băieți și să poată trăi în condiții decente, ne-a scris profesorul de sport al Iuliei, cel care a cerut ajutor de la cetățenii Orașului Faptelor Bune.

În lanțul de fapte bune pentru Iulia și frații săi, s-au alăturat câțiva inimoși care au donat materiale de construcție pentru baie, bunuri pentru Iulia și ajutor financiar, în valoare de 33.500 de lei. Pentru asta, vă mulțumim! 

Și tu o poți ajuta pe Iulia cu o donație în contul:

Titular: Bălan Cosmin Ciprian
Cont: RO76BTRLRONCRT0234304602




Am început să numărăm banii din urna deschisă pentru Alex în fața casei Radio ZU. Urmează să aflăm câți bani s-au strâns și nu ieșim din casă până nu îi dăm vestea că avem cei 300.000 de euro pentru tratamentele de care are nevoie. Între timp, Răzvan Popescu și Cuza sunt la microfoane și dau glas poveștii lui Cosmin, un bărbat bolnav de diabet și cu probleme grave de vedere.

Cosmin s-a născut cu un hemangiom care i-a afectat vederea. El are nevoie de un implant de cristalin multifocal, dar banii pe care îi câștigă din munca fizică pe care o face pe șantier nu pot acoperi costurile acestei intervenții: 9000 de lei. Oamenii din Orașul Faptelor Bune au pus mână de la mână și au strâns în mai puțin de o oră suma de 10.000 de lei pentru Cosmin. Mai mult de-atât, un inimos i-a oferit lui Cosmin și un telefon mobil. 

Poți și tu să-l ajuți pe Cosmin cu o donație aici:

Titular: MAREȘ COSMIN 
IBAN: RO05BRDE410SV68518574100




Ultimele 3 ore în Casa Radio ZU. Înainte de a ne lua bagajele și a lua drumul spre casă, am promis că-l ajutăm pe Alex să trăiască! Dăm ultima bătălie pentru el și ne-am propus să strângem toți cei 300.000 de Euro pentru imunoterapie.

Până în acest moment, am strâns 48.256 de Euro în urnă și 181.000 de Euro în conturi. 

Și tu poți dona în conturile Fundației Mereu Aproape, cu mențiunea „PENTRU ALEX”:

Pentru LEI: RO85 BRDE 450S V075 5854 4500
Pntru EURO: RO31 BRDE 450S V237 6153 4500
SWIFT: BRDEROBU


De asemenea, persoanele juridice plătitoare de impozit pe venit pot sponsoriza cu până la 20% din impozitul pe profit. Pentru a face acest demers, ne poți scrie pe WhatsApp-ul Radio ZU, la 0747 22 1815, iar noi te punem în legătură cu un reprezentant al Fundației Mereu Aproape pentru a te ghida cu toți pașii care trebuie parcurși în acest sens.

Alex are o nouă șansă la viață, datorită vouă! Am strâns 328.256 de Euro!
Oameni ai Orașului Faptelor Bune, bunătatea voastră ne surprinde!
Vă mulțumim și vă iubim!




Orașul Faptelor Bune a ajuns la final. România, ne-ai dat pe spate. Vă mulțumim și vă iubim!

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate