Live

ZU IS YOU

Orașul Faptelor Bune 2023 | Toate poveștile din Ziua 6

Orașul Faptelor Bune 2023 | Toate poveștile din Ziua 6

Bună dimineața, România! Bună dimineața, Omenia! Te salutăm din casa de sticlă Radio ZU!


Este a 6-a zi în Orașul Faptelor Bune. Suntem obosiți, dar fericiți pentru că în 5 zile am dus multe povești la împlinire. Astăzi mergem mai departe în misiunea noastră: să aducem un strop de bucurie în sufletul oamenilor aflați în nevoie.

La prima oră a dimineții, în Orașul Faptelor Bune a ajuns povestea Denisei, o fată în vârstă de 12 ani, al cărei destin s-a schimbat la vârsta la care alți copii fac primii pași. 

“De la o vârstă foarte fragedă, 7 luni, o simplă și banală răceală care pe parcursul zilelor s-a agravat și a condus la o serie de complicatii pe viață, i-a schimbat viața Denisei. În acel moment, Denisa a fost diagnosticată cu boala Celiacă cu DQ2-pozitiv genetic pe viață (intoleranăa la gluten), boala CROHN (la nivel de mucoasă intestinală) și imunodeficiență primară umorală. La fiecare 8 săptămâni, mergem la Bucuresti spitalul Budimex pentru tratament biologic pentru boala Crohn și sunt deja 4 ani pe care i-am parcurs către spital si încă mai avem drum lung pentru tratament”.

Denisa are nevoie de un regim alimentar special care implică costuri foarte mari, iar părinții Inimoșii din Orașul Faptelor Bune s-au mobilizat și în doar o oră, au strâns banii necesari pentru alimente pe o perioadă de 30 de luni. Dacă vrei să o ajuți și tu pe Denisa, poți face o donație aici: 

Donație în lei:

RO38BTRL04001201P10017XX
Titular: Savu Mihaela 


Donație în conturile Asociației „Redam Zambet si Viata pentru Denisa Maria”:

RO28BTRLEURCRT0668627401
RO78BTRLRONCRT0668627401





În timp ce adunam banii pentru Denisa, la poarta Orașului a bătut Vlad „dinamovistul”, băiatul de 11 ani care și-a pierdut vederea în urma unei erori medicale și a cărui pasiune mare este fotbalul. Pentru Vlad am strâns în doar o oră 30.000 de Euro pentru ca el să poată vedea din nou lumea din jurul lui. Alex și familia lui au plecat de la București și au mers toată noaptea pentru a ajunge la Oradea, în Casa de sticlă Radio ZU, doar ca să ne mulțumească.

Astăzi ne unim pentru Alex, un tânăr care se luptă de 17 ani cu un cancer al sistemului nervos. Alex este elev la un liceu de prestigiu din București, însă problemele de sănătate îl împiedică să mai meargă la școală. Alex a trecut prin operații și terapii dureroase, iar părinții lui s-au confruntat cu nedreptățile din sistemul medical. Cu toate astea, nu și-au pierdut speranța și au mers mai departe, luptând pentru fiul lor. Alex are nevoie de un tratament special ale cărui costuri se ridică la 300.000 de Euro.

România, hai să-l ajutăm pe Alex să trăiască! 

 Poți dona în conturile Fundației Mereu Aproape, cu mențiunea „PENTRU ALEX”:

Pentru LEI: RO85 BRDE 450S V075 5854 4500
Pntru EURO: RO31 BRDE 450S V237 6153 4500
SWIFT: BRDEROBU


De asemenea, persoanele juridice plătitoare de impozit pe venit pot sponsoriza cu până la 20% din impozitul pe profit. Pentru a face acest demers, ne poți scrie pe WhatsApp-ul Radio ZU, la 0747 22 1815, iar noi te punem în legătură cu un reprezentant al Fundației Mereu Aproape pentru a te ghida cu toți pașii care trebuie parcurși în acest sens.

Astăzi vom deschide o urnă pentru Alex în fața casei de sticlă Radio ZU. Dacă te afli în Oradea azi și mâine, te așteptăm acolo pentru o donație!



 În casa de sticlă Radio ZU avem un invitat special: Mihai Neșu, fost fotbalist și susținător al copiilor și adulților cu dizabilități neuromotorii. Popescu, Raluca Benavides și Adi Mihăilă au preluat microfoanele și au intrat în direct cu Ionuț, un tânăr de 27 de ani care a supraviețuit unui accident de mașină, în urma căruia a rămas imobilizat la pat. Ionuț are nevoie de 4000 de lei lunar pentru a putea efectua recuperarea medicală. Mihai Neșu suține povestea lui Ionuț.

„Rolul omului pe pământ este să facă bine. Prin accidentul suferit mi-am dat seama că viața mea nu era cea mai potrivită. Au fost clipe teribile, dar de fapt nu durerea fizică este cea mai mare, ci durerea din suflet. Dacă nu o tratezi, este foarte greu să te vindeci. Sufletul nu poate fi vindecat decât de Dumnezeu", ne-a mărturisit Mihai Neșu în 2019. La 4 ani distanță, în 2023, Mihai Neșu a venit din nou în Orașul Faptelor Bune să ne dea o lecție de putere, voință și altruism.

Împreună cu voi, am strâns peste 40.000 de Euro și i-am dat șansa lui Ionuț de a merge din nou. Misiune îndeplinită!
Vă mulțumim!
 


Popescu, Adi Mihăilă și Raluca Benavides au dat glas poveștii Raisei, o adolescentă din Oradea care practică dans sportiv de performanță și are nevoie de sponsor pentru ca ea să își urmeze în continuare pasiunea. Ea are și un partener, Răzvan, alături de care va concura la următorele competiții.  Raisa a fost  vicecampioană a României în 2017 la dans sportiv si acum e Campioana României la tineret. Dar viața de sportiv e scumpă, antrenamentele costă între 1000 de euro si 4000 de euro lunar. Costumele costă între 1300 și 2500 de euro. Raisa a făcut un „deal” cu Radio ZU: dacă acești bani se vor strânge, va purta la competiții sigla Orașului Faptelor Bune. Oficial, Orașul Faptelor Bune va fi sponsorul Raisei. 

Mulțumim că o ajuți pe Raysa în Orașul Faptelor Bune. 
Ai aici contul în care poți dona:

Titular: Borza Mariana Claudia
IBAN: RO47BTRLRONCRT0148493201




Următoarea poveste vine de la Andreea ne spune povestea prietenei ei, Mihaela de 41 de ani și a fost diagnosticată cu cancer, o boală care i-a răpit tatăl și sora. Mihaela își crește singură fiica de 14 ani, care știe doar că mami are o problema care urmeaza sa fie rezolvată. Mihaela a gasit un medic din București, care i-a dat șansa de a-i fi extirpată doar tumora, nu întreg sânul. Pentru această intervenție, Mihaela are nevoie de 5000 de Euro.

O poți ajuta pe Mihaela cu o donație în contul:

Nume titular: Chirila Razvan Alexandru
Cont: RO92BRDE240SV98634512400
Moneda: RON





„Doamne ajut-o pe Maria să se facă bine!”. Aceasta este rugăciunea care s-a auzit în ultimele zile în Orașul Faptelor Bune și care a făcut minuni! Astăzi am deschis urna pentru Maria și am calculat faptele voastre bune. În total, am strâns 170.000 de Euro pentru ca Maria să aibă șansa de a avea o copilărie normală. Din suma totală, 63.178 de Euro provin din urna deschisă pentru ea, iar 105.117 Euro, din conturile Fundației Mereu Aproape. Pentru asta, vă mulțumim!  România, ești minunată!



Contiuăm să-l ajutăm pe Alex. Nu ne lăsăm până nu strigăm „Am strâns toată suma!”. Până în acest moment, ams trâns 115.000 de Euro. 

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate