Live

ZU IS YOU

Orașul Faptelor Bune 2023 | Toate poveștile din ziua 3

Orașul Faptelor Bune 2023 | Toate poveștile din ziua 3

Bună dimineața! Începe o nouă zi în Orașul Faptelor Bune! 


Astăzi, ne unim din nou forțele și continuăm să facem fapte bune. Împreună cu voi, aducem un gram de bucurie în sufletul oamenilor aflați în nevoie. Încă de la prima oră a dimineții, DJ-ii ZU s-au așezat la microfoane și au dat glas primelor povești din ZIUA 3 în #OrașulFaptelorBune.

Ieri, am continuat să aprindem lumina pentru Lia. Datorită vouă, i-am luat lui Florin grija lui „mâine”, pentru cel puțin un an de zile. Am cunoscut-o și pe Iuliana, căreia i-am dat speranța unui noi vieți, într-un cămin nou. Pas cu pas, ne-am unit și pentru Ionuț. Iar pe seară ne-am unit pentru Maria, pentru a-i reda copilăria și bucuria.

Prima poveste este a Giuliei, o fetiță de 13 ani care își dorește de la „Moșu'” din Orașul Faptelor Bune un telefon mobil. Aceasta este scrisoarea pe care „Moșul” nostru a primit-o de la Giulia:

“Dragă Moșule, mă numesc Maria și în data de 23 decembrie, împlinesc 13 ani. Sunt în clasa a 6-a și în fiecare an am fost premiantă la școală. Moșule, de ziua mea îmi doresc un telefon, să am și eu ca toți prietenii mei. Știu că tu, Moșule, îndeplinești dorințele copiilor, poate că vei citi și ce ți-am scris eu. Mama mea este bolnavă la pat cu paralizie la picioare, iar un frate de-al meu este și el bolnav. Știu că părinților mei le este foarte greu, având puțini bani din care plătesc chiria unde locuim, facturi, medicamente pentru mama mea și fratele meu și de aceea nu le pot cere să îmi cumpere un telefon, Știu că nu și-ar permite. Moșule, și dacă dorești tu să-mi aduci și mâncare, pentru a putea tata să ne așeze pe toți la masă”.

Voi, cetățeni ai Orașului Faptelor Bune, sunteți „Moș Crăciun” pentru Giulia! 

Dacă vrei să o ajuți pe Giulia, o poți face în contul: 
 
RO41BTRL02501201A01441XX
Marcus Mircea Gheorghe
Cont bancar BT



Tot astăzi, am cunoscut povestea lui Vlad, un băiat de 11 ani care a rămas fără vedere la vârsta de 8 ani. Medicii i-au pus diagnosticul de atrofie de nerv optic. Vlad își va putea recăpăta vederea printr-un tratament cu celule stem la o clinică din Thailanda. Costul pentru această intervenție este de 30.000 de dolari. 

Marea pasiune a lui Vlad este fotbalul. Chiar dacă are simțul vederii foarte slab, Vlad joacă fotbal în continuare și este fanul echipei Dinamo. În lanțul de fapte bune pentru Vlad, s-a alăturat chiar Gică Popescu, unul dintre numele grele ale fotbalului românesc, care a donat suma de 5000 de Euro și i-a oferit lui Vlad un bilet în zona V.I.P la ultimul meci al generației de aur. Mai mult, Gică Popescu a scos la licitație un tricou rar cu semnăturile colegilor din generația de aur. Banii din licitație au umplut suma de 30.000 de dolari într-o singură oră. 

Mulțumim pentru că îl ajuți pe Vlad în Orașul Faptelor Bune. Aici găsești cele două conturi în care poți dona:

Donație în EURO:

IBAN: RO28INGB0000999914430224
        Titular cont: Florentina Cristina Trusca
        Banca: INGB CENTRALA
        Moneda: EUR
        Cod SWIFT/BIC: INGBROBU

Donație în RON: 

IBAN: RO33INGB0000999900476587
        Titular cont: Florentina Cristina Trusca
        Banca: INGB CENTRALA
        Moneda: RON
        Cod SWIFT/BIC: INGBROBU
 


A venit momentul deschiderii urnei pentru Lia și Maria. În cazul Liei, misiunea a fost îndeplinită. Am aprins lumina pentru Lia și i-am redat copilăria. Suma de bani necesară pentru efectuarea operațiilor chirurgicale a fost strânsă! Acest lucru a fost posibil datorită vouă, cetățeni ai Orașului Faptelor Bune.

Ziua a treia aduce minuni, căci lanțul de fapte bune pentru Maria continuă! De ieri și până azi, s-au strâns aproximativ 91.500 de Euro, doar din donații telefonice.
Dacă îți dorești să continui lanțul de fapte bune pentru Maria, o poți face aici: 
 
Pentru LEI: RO85 BRDE 450S V075 5854 4500
Pentru EURO: RO31 BRDE 450S V237 6153 4500
SWIFT: BRDEROBU
 
Când faci transferul bancar e IMPORTANT să menționezi „PENTRU MARIA”.



Am aflat și povestea Mayei, o fetiță orfană care este crescută de mătușa ei. Mama fetiței s-a stins din viață din cauza unei boli fatale (cancer la creier), iar tatăl a murit în urma unui stop cardiac, la doar câteva luni de la moartea mamei. Maya mai are 3 frați, în vârstă de 17, 22 și 27 ani, dar care nu au posibilitatea să o crească. Tatăl ei a fost înmormântat pe 10 decembrie și de atunci, a rămas la mătușa ei, urmând să îi facă transfer de la școală din Giurgiu în București și să facă demersurile pentru adopție.

În acest moment, Maya are nevoie de bunuri care să îi asigure o viață decentă: îmbrăcăminte, încălțăminte, mobilier, rechizite. De asemenea, orice donație de natură financiară este binevenită. Cuza, împreună cu Maya, au redactat și o listă cu cadouri pe care fetița și le dorește de la Moș Crăciun. Noi suntem Moș Crăciun pentru Maya!

Mulțumim că o ajuți pe Maya în Orașul Faptelor Bune! Aici este contul unde poți dona pentru ea:

IBAN: RO83INGB0000999904421065
Titular: Surche Ana Maria




Sunt mamă a 4 copilași, pot spune doar că îmi doresc din tot sufletul să îmi cresc copilași departe de tatăl lor. Acesta este strigătul de ajutor al unei mame, Ana-Maria, care trăiește coșmarul violenței domestice, fiind agresată de soțul alcoolic. Prin puterea lui „Împreună”, o putem ajuta pe Ana Maria să-și găsească liniștea într-o casă nouă și să primească ajutor financiar pentru ea și copiii ei.



Îna  doua parte a zilei, Popescu și Cuza au dat glas poveștii lui Ionuț, iar voi ați dat o mână de ajutor pentru a-l face să meargă din nou. Ionuț a supreviețuit unui accident de mașină, în urma căruia a rămas paralizat. Visul lui Ionuț este să meargă pas la pas alături de copilul lui. Pentru asta, el trebuie să urmeze un program e recuperare medicală care costă lunar 4000 de Euro. Alături de Ionuț este soția lui, Alexandra, cea care ne-a făcut cunoscută povestea lui.

Dacă dorești să-l ajuți pe Ionuț, îți punem la dispoziție contul în care poți dona:
 
Titular: ALEXANDRA FRATILA 
IBAN: RO81RZBR0000060022155675




O nouă poveste de viață ajunge în Orașul Faptelor Bune. Gabriel suferă de sindromul Klippel-Trenaunay, o boală grea care l-a făcut pe Gabriel să suporte o mulțime de operații și dureri cumplite. Mama lui Gabriel luptă în continuare pentru a-și vedea fiul sănătos. Așa că nu a ezitat să ceară ajutorul îngerilor din Orașul Faptelor Bune:

“Povestea mea și a fiului meu, Gabriel, este una despre luptă, speranță și miracolul iubirii materne. Chiar dacă viața mea nu a fost deloc una ușoară, cel care are nevoie azi de ajutor este băiatul meu iubit. Singurul meu fiu, lumina ochilor mei, un tânăr minunat de 20 de ani. De la doar 5 luni Gabriel a navigat prin furtunile unei vieți pline de încercări. Copilul lumină și bucurie din viața mea, a venit pe lume în ciuda unui diagnostic medical care îmi nega șansa de a fi mamă. De la nașterea sa, fiecare zi a fost o poveste despre curaj și dragoste necondiționată. În ciuda absenței tatălui său și a prejudecăților familiei acestuia, am găsit forța de a merge mai departe, sprijinită de bunătatea unor suflete nobile”.

Gabriel este și el un luptător. Dacă renunț eu, boala câștigă, ne-a declarat el. Gabriel are nevoie de 45.000 de Euro pentru a acoperi costurile unor operații chirurgicale care îi vor da speranța unei vieți mai bune. Până în acest moment, prin puterea lui „Împreună”, am strâns 25.000 de Euro, doar din donații telefonice. Vă mulțumim!

Suntem prietenii lui Gabriel și donăm în acest cont:

Beneficiar Balacean Gabriel 
Banca BCR
Cont - RO72RNCB0094164998250001

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate