Live

ZU IS YOU

Orașul Faptelor Bune 2023 | Toate poveștile din ziua 2

Orașul Faptelor Bune 2023 | Toate poveștile din ziua 2
 

O nouă zi în Orașul Faptelor Bune! Pentru cei 8 DJ-i Radio ZU nu este o zi obișnuită de duminică, ci este o nouă zi de fapte bune. Ieri ne-am unit forțele pentru bunica Rodica, micuța Lia și tatăl-erou. Astăzi, continuăm să luptăm pentru micuța Lia, un copil de 5 luni care a primit diagnosticul de retinopatie.

Pentru a-și recăpăta vederea, Lia are nevoie de 40.000 de dolari, costuri pentru operație în Statele Unite.

Ieri am aflat de povestea Liei, după ce mama ei a intrat în direct cu DJ-ii ZU. Astăzi, Mihai Morar și Daniel Buzdugan au stat de vorbă cu tatăl Liei, care ne-a declarat plin de emoție:

Nu avem cuvinte sa ne exprimăm recunoștința față de gesturile oamenilor și le mulțumim din suflet pentru tot ce vor sa fac pentru noi. 

În acest moment, s-au strâns pentru Lia 10.200 de Euro doar din donațiile oamenilor care au intrat în direct ieri și azi. Până mâine sperăm să vă dăm vestea cea mare: că suma de bani care îi va putea reda vederea Liei a fost strânsă. Dar acest lucru depinde de voi, „Îngeri” ai Orașului Faptelor Bune!

URNA PENTRU LIA, a fost deschisă aseară în fața Casei Radio ZU din Piața Unirii, Oradea. Toții oamenii care vor să ajute, să facă parte din lanțul sufletelor cusute pentru Lia, o pot face cu o donație la urnă.

Și tu poți fi cetățean al Orașului Faptelor Bune și o poți ajuta pe Lia, cu o donație în unul din conturile Fundației Mereu Aproape:

Pentru LEI: RO85 BRDE 450S V075 5854 4500
Pentru EURO: RO31 BRDE 450S V237 6153 4500
SWIFT: BRDEROBU

 
Când faci transferul bancar e IMPORTANT să menționezi „PENTRU LIA”.

De asemenea, persoanele juridice plătitoare de impozit pe venit pot sponsoriza cu până la 20% din impozitul pe profit. Pentru a face acest demers, ne poți scrie pe WhatsApp-ul Radio ZU, la 0747 22 1815, iar noi te punem în legătură cu un reprezentant al Fundației Mereu Aproape pentru a te ghida cu toți pașii care trebuie parcurși în acest sens.





Prima poveste care ajunge azi la DJ-ii ZU, în a doua zi de fapte bune, vine de la Florin, un tată de 8 copii, care are nevoie de cele necesare pentru o viață decentă, mai exact o mașină de spălat automată, pentru că banii puțini pe care îi câștigă sunt investiți în creșterea și educația copiilor.

Optimismul lui Florin ne-a făcut să vrem să îl cunoaștem mai bine, așa că l-am invitat pe Florin împreună cu familia lui la Oradea: „Te vrem in Orașul Faptelor Bune, ești foarte spiritual” a declarat Mihai Morar în direct. Totodată, ne-am propus să-i dublăm venitul lui Florin pentru a-l elibera de grija zilei de mâine, timp de un an de zile. Suma a fost strânsă din donațiile prin apel direct, iar misiunea noastră a fost îndeplinită: anul viitor va fi unul mai bun pentru Florin și familia lui. 

Dacă vrei să-i dai și tu o mână de ajutor lui Florin, poți face o donație în contul:

RO83BTRLRONCRT0506333701
Nume titular: Alice Mihaela Chelba





A treia poveste este cea a lui Ionuț, un tânăr de 26 de ani, tătic și soț, care a rămas paralizat în urma unui accident de mașină. Medicii nu i-au dat nicio șansă de supraviețuire lui Ionuț. În ciuda acestui diagnostic crunt, Ionuț a continuat să trăiască. Soțul Alexandrei are nevoie de recuperare medicală timp de cel puțin un an pentru a putea avea o viață normală. Costul ședințelor de recuperare este de 4000 de Euro. „Îngeri” ai Orașului Faptelor Bune, haideți să-l ridicăm în picioare pe Ionuț!

Și tu poți fi cetățean al Orașului Faptelor Bune și îl poți ajuta pe Ionuț să meargă din nou, cu o donație în contul:

Titular: ALEXANDRA FRATILA
IBAN: RO81RZBR0000060022155675
Valuta: Lei
Nume banca: Raiffeisen Bank
Cod Swift banca: RZBRROBU



A patra poveste este despre Maria, o fetiță care s-a născut cu mai multe probleme de sănătate: agenezie anală cu fistulă vestibulară, agenezie radius si metacarp la mâna stângă, cordon spinal lung si rinichi ectopic. Până acum a suferit 2 intervenții chirurgicale și mai are nevoie de minim 3, toate în străinătate. Costurile acestor intervențiii se ridică la 200.000 de Euro. Cu ajutorul tău, putem să-i aducem Mariei copilăria înapoi. 

Și tu poți fi cetățean al Orașului Faptelor Bune și o poți ajuta pe Maria, cu o donație în unul din conturile Fundației Mereu Aproape:

Pentru LEI: RO85 BRDE 450S V075 5854 4500
Pentru EURO: RO31 BRDE 450S V237 6153 4500
SWIFT: BRDEROBU

 
Când faci transferul bancar e IMPORTANT să menționezi „PENTRU MARIA”.

De asemenea, persoanele juridice plătitoare de impozit pe venit pot sponsoriza cu până la 20% din impozitul pe profit. Pentru a face acest demers, ne poți scrie pe WhatsApp-ul Radio ZU, la 0747 22 1815, iar noi te punem în legătură cu un reprezentant al Fundației Mereu Aproape pentru a te ghida cu toți pașii care trebuie parcurși în acest sens.

Până în acest moment, s-au strâns pentru Maria peste 76.000 de Euro, doar din donații telefonice. 


Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate