Live

ZU IS YOU

Orașul Faptelor Bune 2017: Ziua a II-a, un șir continuu de fapte bune

Orașul Faptelor Bune 2017: Ziua a II-a, un șir continuu de fapte bune
Da... Orașul Faptelor Bune a început să prindă un contur frumos, plin de energie pozitivă, plin de oameni care-și doresc să-și ajute aproapele, unii dintre ei renunțând, poate, la puținul pe care la rândul lor îl au.

Iată că s-a scurs și a doua zi în Orașul Faptelor Bune, al doilea capitol frumos din acest roman de 7 capitole în care DJ-i Radio ZU sunt povestitorii, iar oamenii de bine și oamenii în nevoie sunt personajele. Și pentru că bine făcut trebuie folosit ca și exemplu, haide să facem o recapitulare...

Primul a fost Cristian, un tânăr de 32 de ani care trăiește într-o rulotă, împreună cu singurul lui prieten, un câine lup. ”Casa” pe roți este într-o stare avansată de degradare, acesta este motivul pentru care a cerut ajutor. L-a primit, cazul a fost rezolvat, și, mai mult decât atât, a lăsat în urma lui o lecție de viață pe care ar trebui cu toții să ne-o lipim pe suflet. Unul dintre cei care au sunat să-l ajute pe Cristian, i-a spus că îl poate primi la el în casă, însă fără cățel. Ce-a făcut bărbatul? Exact... A preferat să refuze, a preferat să rămână alături de sufletul lui patruped. 


A doua faptă bună a fost cea a unei doamne care avea nevoie de o mașină de spălat. Trăiește împreună cu nepoții și copiii ei, însă situația financiară a lor nu este tocmai fericită. Cazul a fost aplaudat, deci rezolvat.

Pe de altă parte, Dana, o puștoică de 16 ani, are nevoie de un telefon mobil inteligent care să o ajute să ia legătura cu părinții ei. Ea a plecat de acasă la București la studii și nu-și permite un astfel de gadget. Dana primește și un telefon și un abonament cu minute nelimitate de la o ascultăroare. 

Nu există, NU EXISTĂ - cu majuscule - dramă mai mare pentru părinte decât să-și piardă copilul pentru totdeauna. Nici nu este nevoie să ai copii ca să realizezi că asta înseamnă SFÂRȘITUL LUMII. Unii au puterea să se întoarcă, alții nu. Viorel, un bărbat de 54 de ani din Pitești, este un exemplu de om care s-a întors, asta nu înseamnă că s-a vindecat, pur și simplu a învățat să trăiască cu drama lui. Sigur... a avut și un motor important... băiețelul pe care a rămas să-l crească singur, după ce soția nu a putut, probabil, să treacă peste SFÂRȘITUL LUMII, și a preferat să plece.



Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, lui Ștefan i-a ars casa în care locuia împreună cu părinții, sora și nepoata de 6 ani. S-au mutat provizoriu într-o altă locuință din curte, însă are nevoie de ajutor ca să-și reconstruiască adapostul. Nu le-ar fi de prisos nici haina sau alimente, pentru că focul le-a mistuit tot ce aveau. Drama lui nu a rămas fără ecou, s-au găsit oameni de bine care să-l ajute pe Ștefan și pe familia lui.

 
Delia are două fetițe din prima căsătorie, iar de 3 luni a adus-o pe lume pe a treia, din a doua. Familia are un singur venit, soțul fiind singurul care muncește. Fetele cele mari își doresc un Playstation, iar unul dintre ascultătorii Radio ZU s-a oferit să le ajute. 
 
Bunica Otilia își crește nepoțelul dintr-un venit de 500 de lei. Soțul ei este imobilizat la pat, situația lor fiind una disperată. Fapte bune au venit, imediat în ajutorul bunicii care de astăzi respiră mai ușurată. 

 

 
Specială este și dorința Andreei, o tânără de 22 de ani, din Suceava. Tinerei studente îi place să citească și spune în direct că-și dorește o bibliotecă. 
 
Mariana din Piatra Neamț este mama unei fetițe de 10 ani care-și dorește o pereche de patine. Tatăl Ninei, fetița premiantă de clasa a III-a, nu se implică nicicum în creșterea ei. 
 
Ceea ce urmează este un caz absolut tulburător. Este povestea Larisei, o fetiță căreia i-a murit mama în accidentul de anul trecut de la grădina zoologică din Timișoara. Acum, micuța merge la psiholog, însă are nevoie de ajutor financiar pentru că situația ei este una dramatică. 
 
Flori are 22 de ani și are mari probleme cu auzul. Ea a reușit să învingă parțial problema, însă mai are nevoie de un aparat auditiv nou. 
 
Andrei are 16 ani și este pasionat de fotbal. Băiatul din Brănești a crescut fără părinți și, din cauza problemelor financiare, nu poate să-și ducă mai departe visul, acela de a deveni un mare fotbalist.
 
Mână de la Mână putem face România Bună. Dacă îți dorești să ajuți oamenii aflați în situații deloc fericite, accesează platforma online și înscrieți MOFTA. Dacă, dimpotrivă, ai nevoie de ajutor, intră pe platforma online și înscrie o POFTĂ. În Orașul Faptelor Bune vocea ta se aude de oriunde ar fi ea.

Toate materialele video se pot urmari pe pagina de Facebook Radio ZU și pe canalul de Youtube.

Vezi cum a fost în prima zi de Orașul Faptelor Bune.

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate