Live

ZU IS YOU

Orașul Faptelor Bune 2017: Prima zi, primele FAPTE BUNE!

Orașul Faptelor Bune 2017: Prima zi, primele FAPTE BUNE!
Mână de la mână facem România Bună. Aceasta este premisa de la care pornește fenomenul Orașul Faptelor Bune și, iată, că după prima zi putem să spunem că-și respectă ad literam misiunea.

La câteva minute după intrarea oficială în casă, cei 8 DJ au preluat cazurile înscrise pe platforma online și, cu ajutorul oamenilor de bine, au reușit să aducă un gram de fericire în sufletul oamenilor aflați în nevoie. 

Primul caz care s-a auzit LIVE la Radio ZU a fost cel al Alinei din Constanța, o proaspătă mămică a cărei fetiță s-a născut pe 1 noiembrie. Inițial, nevoia declarată de Alina a fost un cărucior pentru micuța ei, pentru că cel pe care îl avea i-a fost furat. Situația financiară a familiei nu-i permite să achiziționeze un altul, ea se află în concediu de maternitate, iar soțul nu are niciun venit. Un ascultător impresionat de cazul lor a mers mai departe și i-a oferit un loc de muncă tatălui. 

Florin și Adrian au 14, respectiv 9 ani, și în tot acest timp nu l-au ”văzut” vreodată pe Moș Crăciun. Familia lor din Dâmbovița nu a avut niciodată posibilități financiare care să o ajute să le ofere celor mici această bucurie. Impresionată de povestea celor doi, Cristina din București a sunat în direct și a anunțat că le oferă băieților un brad de Crăciun, ghetuțe și cadourile atât de mult așteptate de orice copil, mai ales, în această perioadă.

Este vânzătoare la un magazin din Cernavodă, are două fetițe - de 10 și 4 ani, și a fost părăsită de soț. Mămica locuiește cu părinții ei pensionari, iar situația financiară nu-i permite ca anul acesta să le ofere celor mici bucuriile specifice perioadei Crăciunului. În plus, tatăl celor mici le-a părăsit și nu le-a mai oferit niciun fel de ajutor din acel moment. Impresionat de cazul doamnei din Cernavodă a fost Raul Sârbu, un bărbat care, la rândul lui, își crește singur copilul. Bărbatul s-a oferit să le ofere fetițelor un brad de Crăciun și suma de 1000 de lei, renunțând astfel la meciul la care îi promisese fiului său că vor merge împreună.

Cel de-al patrulea caz rezolvat în prima seara petrecută în Orașul Faptelor Bune este cel al Laurei din Bârlad. Are 26 de ani, are 3 copii și un soț grav bolnav. Tânăra este casnică, are multe datorii și, pentru a economisi lemnele de foc și așa puține, preferă să locuiască toți 5 într-o singură cameră. Unul dintre salvatorii acestei familii aflate în mare nevoie este Toni, un bărbat din Bârlad, care s-a oferit să-i acopere Laurei toate datoriile. În plus, hăinuțe pentru copii și încălțămintea necesară ajung la Bârlad de la București, din partea unui taximetrist, iar Sorin din București îi oferă Laurei, 1200 de lei. 

Iată, așadar, cum Mână de la Mână putem face România Bună. Dacă îți dorești să ajuti oamenii aflați în situații deloc fericite, accesează platforma online și înscrieți MOFTA. Dacă, dimpotrivă, ai nevoie de ajutor, intră pe platforma online și înscrie o POFTĂ. În Orașul Faptelor Bune vocea ta se aude de oriunde ar fi ea.

Toate materialele video se pot urmari pe pagina de Facebook Radio ZU și pe canalul de Youtube.

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate