Live

ZU IS YOU

Orașul Faptelor Bune 2017: Poveștile frumoase de la UniversiFapte continuă în ziua a III-a

Orașul Faptelor Bune 2017: Poveștile frumoase de la UniversiFapte continuă în ziua a III-a
Cele 7 zile din Orașul Faptelor Bune continua. Ziua cu numărul 3 a fost, așa cum ne așteptam, plină de emoții și plină de povești. Fie că vorbim de cele venite din partea oamenilor aflați în nevoie, fie că vorbim despre cele venite din partea oamenilor care au luat de la ei și au dat fără să așteapte ceva în schimb. Despre asta este, de fapt, Orașul Faptelor Bune care, haide să vedem, ce minuni a făcut în ziua cu numărul 3.

Prima poveste despre faptele bune a venit din Timișoara, de la Loredana, o mamă cu probleme financiare care a fost ajutată și anul trecut. Loredana își dorește o pereche de role Soy Luna și o păpușă Barbie pentru cele două fete ale ei.
 
Daniela, pe de altă parte, este din Constanța, are 18 ani și doi copilași. Adolescenta, încă, își dorește o masă de Crăciun, sărbătoare pe care o așteaptă cu tot sufletul, chiar dacă posibilitățile financiare nu o ajută să le ofere celor mici, măcar, strictul necesar. 
 
Știi... se spune că bunicii își iubesc nepoții mai mult decât își iubesc copiii. Să fie așa, să nu fie. Viața o demonstrează, ce știm cu siguranță este că bunica Constanța, din Brăila, este o bunică absolut fantastică. Bolnavă de cancer, cu datorii imense la bancă și cu posibilități financiare mai mult decât reduse, se luptă să-și crească cei doi nepoți, unul dintre ei părăsit de mamă. 
 
Uite, acum te întrebăm noi pe tine. Ce ai putea să-i spui unei mame, Angela o cheamă pe ea, cum ai putea să-i alini suferința pe care viața s-a decis să i-o dea? Timișoreanca are doi băieți, amândoi cu problemele grave de sănătate - autism și retard, și ca și cum nu ar fi fost destul, situația financiară nu este cea mai fericită. Își dorește un laptop pentru unul dintre cei doi pui care, ce crezi, a luat premiul special la informatică.
 
Valentina, pe de altă parte, este o mămică singură, care după 17 ani a decis să divorțeze ca să scape dintr-un mediu ”scăldat” de alcool și ”inundat” de violență. Acum stă în chirie și nu-i ajung banii de pe o zi pe alta. Își dorește un laptop pentru băiatul ei, elev eminent la liceul de informatică din Alba Iulia. 
 
Ecaterina are 28 de ani și s-a născut cu o problemă la ochi. Se numește sindromul ”pleoapei căzute” și se află în pragul celei de-a treia operație pe care, din păcate, nu și-o permite. 
 
Un alt caz impresionant este cel al Victoriei, are 11 frați și posibilități financiare precare. Tatăl i-a murit acum 10 ani, iar mare parte dintre frații ei sunt plecați în străinătate la muncă. Lucrează ca operator la o agenție de jocuri electronice și pariuri sportive. Dorința Victoriei este să primească lemne pentru iarna aceasta, în momentul de față folosesc resturi de lăzi pe care le găsesc în casă pentru foc. Cu siguranță, nevoile familiei sunt mult mai mari.
 
Alexandru... N-aș vrea să spun despre Alexandru că este un caz. Alexandru are o poveste specială care a început acum 11 luni și care se numește Sofia Maria. Fetița s-a născut cu multiple alergii, nu poate mânca aproape nimic, dar are o șansă. Există un spital în Cluj unde Sofia are mari șanse să se vindece. Până atunci, însă, singura salvare a micuței stă într-un singur tip de lapte pe care îl poate consuma, dar care costă 200 de lei cutia. Are nevoie de 12 cutii pe lună.
 
Florin este bolnav de epilepsie, tratamentul lui pe lună costă 100 de lei. Băiatul a rămas orfan de tată acum 3 săptămâni, și nu are niciun venit. În plus, împreună cu mama lui, trebuie să aibă grijă și de un nepoțel de 1 an și 3 luni, copilul surorii lui, care este plecată din țară. În momentul de față nu au energie electrică, le-a fost tăiată din cauza datoriilor, și ascultă Radio ZU la un radio cu baterii. 
 
Pasiunea pentru fotografie este cea care l-a adus pe Alin în Orașul Faptelor Bune. Are 18 ani și își dorește un aparat foto pentru amatori. 
 
Mădălina este o mămică de erou. Pe el îl cheamă Rareș, are un an și 11 luni și o problemă gravă de sănătate. Neuroblastom gradul 4 cu metastaze osoase, a petrecut 8 luni în spital, a făcut două operații de auto transplat de celule stem și 11 ședințe de chimioterapie. 

 
 
Într-o poveste care necesită ajutor este și Silvia, o puștoaică de 12 ani care îți dorește să poată să meargă singură. Până în momentul de față a făcut tratamente, ședințe de recuperare, însă nevoile Silviei sunt mult mai mari de atât. Silvia a fost diagnosticată cu tetrapareză spastică.
 

Iată, aceasta este povestea celei de-a treia zi din Orașul Faptelor Bune. Legenda continuă... Să-i dăm șanse. 

Toate materialele video se pot urmari pe pagina de Facebook Radio ZU și pe canalul de Youtube.

Vezi cum a fost în Ziua cu numărul 2. 
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate