Live

ZU IS YOU

#OFB2022 | Ziua 2: Jurnal de fapte bune

#OFB2022 | Ziua 2: Jurnal de fapte bune

Pentru unii e weekend. Pentru alții e doar o zi cu ploaie. Pentru noi e o nouă zi în Orașul Faptelor Bune. 


Ieri, ne-am unit forțele pentru Eveline, Ecaterina și Valentina. Azi, în a doua zi de #OFB2022, continuăm lanțul de fapte bune din inima Târgului de Crăciun din Piața Unirii, Oradea.

Intră și tu pe radiozu.ro/orasulfaptelorbune și alege un om pe care sa îl ajuți sau înscrie o poveste! Strângem rândurile și facem bine.



➤  Prima poveste din a doua zi de fapte bune e cea a Rodicăi. Am aflat povestea ei pe platforma Orașul Faptelor Bune, unde poți înscrie și tu o moftă sau îndeplini o poftă.

Rodica Andreea Grigore e profesoară de limba română și limba engleză la Liceul Tehnologic Fierbinți-Târg. E un om blând și un profesor care se gândește la nevoile elevilor, dincolo de manualele prescrise. Acum, e timpul să ne gândim noi la Rodica.

Chiar înainte de ziua ei de naștere, casa i-a fost mistuită de flăcări și nu a putut salva nimic.

Profesoara pe care și-ar dori-o orice elev locuia cu mama ei, iar acum amândouă sunt nevoite să o ia de la zero. Focul s-a stins, dar a lăsat în urmă un decembrie negru pentru Rodica și ruine ale unui loc pe care-l numea acasă.

Chiar dacă lucruri materiale s-au pierdut în foc, noi îi putem oferi Rodicăi speranța unui nou loc. Îi poți schimba viața profesoarei care schimbă generații, cu o donație aici: 

IBAN: RO83 RZBR 0000 0600 2086 3793
Banca: RAIFFEISEN BANK S.A
BIC: RZBRROBU
Beneficiar: RODICA ANDREEA GRIGORE

Suntem LIVE 24/24
 



➤  Tot azi, ne-am unit sufletele pentru povestea Mayei, fetița de 7 ani, care se luptă cu o boală cruntă: cancerul.

Viața Mayei decurgea normal, până când, în urma unor investigații, a primit vestea cruntă că are o tumoră craniană de gradul 4. Procedurile și tratamentele de care are nevoie sunt numeroase, iar costurile sunt mari. Lunar, părinții plătesc peste 4000 de euro pentru a cumpăra timp pentru micuța Maya.

Împreună luptăm cu sufletul să învingem cea mai cruntă boală a creierului! 

Împreună o salvăm pe Maya! Poți face o DONAȚIE AICI, pe pagina de Facebook O vrem pe Maya înapoi! Maya are nevoie de 59.000 euro pentru a învinge cancerul”: https://bit.ly/3FZjZtN 

Pentru a o sprijini pe Maya, poți face o DONAȚIE și în acest cont:

NUME: Diana Nicoleta Popescu
IBAN:RO04INGB0000999905296748



Se întâmplă minuni în orașul care trăiește prin dăruiește! Am strâns peste 35.000 de euro pentru Maya! Mulțumim tuturor celor care au donat! Mulțumim copiilor care au dat din pușculița sau bursa lor! Mulțumim celor care au simțit că Maya este copilul de care trebuie să avem grijă cu toții. Mulțumim!



Un grup de copii cercetași ne-au făcut o surpriză! Ne-au colindat în fața Casei Radio ZU și au donat pentru Maya. E fain când muzica și faptele bune se armonizează perfect!




Continuăm lupta alături de Maya și strângem cei 59.000 de euro! Echipa de fapte bune îi promite Mayei că îi va aduce copilăria înapoi. 

Ești pregătit? Azi am strâns 44.400 de euro pentru Maya! Mulțumim, echipă! Mâine continuăm lanțul de fapte bune și promitem să-i aducem Mayei  copilăria înapoi.



➤ Tot în a doua zi din Orașul Faptelor Bune 2022, am cunoscut-o pe Alexandra. 

Povestea Alexandrei a început în 2020 când a primit diagnosticul de cancer osos. Din cauza durerilor, un an de zile a stat în scaunul cu rotile. Boala a îngenuncheat-o pe Alexandra, dar împreună avem puterea să o ridicăm pe fata de 13 ani care are nevoie de noi.

Alexandra are nevoie de o intervenție chirurgicală de 200.000 de euro. Așa cum am reușit anul trecut să strângem sume mari pentru suflete și mai mari, tot așa vom reuși și anul acesta, pentru Alexandra.

Cancerul e o boală care afectează toată familia. Diana, sora Alexandrei, e cea care a înscris povestea pe platforma Orașul Faptelor Bune. Iubirea de soră și iubirea noastră pentru oamenii care au nevoie de noi ne va ajuta să-i redăm Alexandrei zâmbetul pe care-l merită.

În cancer totul e contratimp. Fiecare secundă conteză. Așa că hai să ne unim acum, să donăm și viața să i-o salvăm Alexandrei! 
 
Îți punem la dispoziție conturile Fundației Mereu Aproape. Aici poți face DONAȚIA pentru Alexandra. În momentul în care faci transferul bancar este foarte IMPORTANT să menționezi ”PENTRU ALEXANDRA”.

RON: RO85BRDE450SV07558544500
EURO: RO31BRDE450SV23761534500
SWIFT: BRDEROBU


De asemenea, pentru cine poate să ajute, să facă parte din lanțul sufletelor cusute pentru Alexandra, am deschis urna de fapte bune în fața Casei Radio ZU (Târgul de Crăciun, Piața Unirii, Oradea).

„Donăm, donăm și viața i-o salvăm” se aude în piață, pentru speranța la o nouă viață





Am continuat cu inventarul de fapte bune din ziua a doua de #OFB2022, alături de Adi Mihăilă-The Hitman, Raluca Benavides și Tea Teodorescu.

De când așteptai un concert în Orașul Faptelor Bune? Dorință împlinită! În seara asta, Delia, Andia și Spike transformă toate faptele bune de azi în concerte de neuitat. 



Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate