Live

ZU IS YOU

#OFB2020: Dăm start oficial maratonului de împlinit visuri

#OFB2020: Dăm start oficial maratonului de împlinit visuri
Astăzi, Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Răzvan Popescu, Raluca Benavides, Emma, Tea Teodorescu și Adi Mihăilă „The Hitman” dau start magiei din #OrasulFaptelorBune 2020.

În perioada 16 - 22 decembrie, Radio ZU se mută deasupra Bucureștiului ca să fie aproape de România.
 
La câteva minute după intrarea oficială în casă, cei 7 DJ-i ZU preiau cazurile înscrise pe platforma online.

Prima poveste care se aude LIVE în „orașul construit deasupra Bucureștiului" este cea a unei tinere mămici.

„Mă numesc Ionela, sunt o mămică cu handicap locomotor, mamă a 4 copilași, ultimi 2 cu probleme grave de sănătate. Mare parte din viata lor și-o petrec pe secția hemato-oncologie Louis Turcanu. Băiețelul este si cu paralizie cerebrală, de 4 ani facem kinetoterapie, controale de specialitate la neurolog, neuropsihiatru. Cea mai mare parte din venituri merge pe drumuri, kinetoterapie si tratamente. Ne-ar fi de mare ajutor o mașină de spălat și un brăduț pt copii”, este mesajul pe care Ionela l-a scris pe platforma Orașul Faptelor Bune.

Mesajul Ionelei a ajuns la inimile „Îngerilor din #OrasulFaptelorBune", iar dorința ei prinde contur. În 2020, nu putem să ne dăm mâinile. Dar putem să ne dăm inimile!   

 


Vrei sa faci și tu o faptă bună? Intră pe radiozu.ro/orasulfaptelorbune, alege din lista de mofte și pofte un om pe care îl poți ajuta și noi vă punem în legatură.




Hit-urile se ascultă la ZU! Dar gata cu muzica bună pentru că la butoane este Răzvan Popescu! DJ-ul e pus pe fapte bune, iar mână de la mână putem face România bună.
 
Mădălina este în direct la ZU și își spune povestea cu lacrimi în ochi. În urmă cu 5 ani și jumătate, Mădălina a adus pe lume o fetiță, Amalia. Din păcate, viața n-a fost prea blândă cu micuța. Amalia se confruntă cu ceva probleme medicale. Familia are un venit lunar în valoare de 2400 de lei. O sumă mult prea mică pentru sănătatea fetiței.

Mădălina nu cere mult! Își dorește o pereche de ghetuțe pentru fetița sa și să fie reconectați la rețeaua de gaz. 

Ceea ce nu știe Mădălina este faptul că soarele răsare pentru fiecare om din #OrasulFaptelorBune!

 


În doar câteva ore de la intrarea oficială în Orașul Faptelor Bune, ziua de astăzi se dovedește a fi un adevărat maraton de împlinit visuri.

Cel de-al treilea caz rezolvat în prima zi petrecută în Orașul Faptelor Bune este al Elenei. Este mamă singură și are doi băieți, în vârstă de 13 ani, respectiv 7 ani. Elena nu are o viață ușoară, dar nu se plânge. Își duce crucea cu demnitate și cu capul sus. Tatăl copiilor i-a părăsit, iar Elena este singura care duce greutățile familiei. 

În vremuri în care școala a devenit online, mămica este obligată să decidă cărui copil îi dă telefonul personal pentru ca acesta să poată participa la cursuri. Femeia cere un laptop pentru băieții ei.

Elena, dacă nu știai, afli acum! Asta e România normală! 
 


Îi spunem „Bine ai venit în Orașul Faptelor Bune” lui Cătălin! Cătălin este un puști în vârstă de 17 ani și are nevoie de noi. Băiatul are trei frați și o mamă bolnavă. La vârsta la care alți adolescenți își doresc gadget-uri și haine, Cătălin încearcă să-și câștige pâinea singur. Băiatul nu cere lucruri mari, ci își dorește doar strictul necesar pentru sărbători. Singura lui dorință este să nu-și mai vadă mama îngândurată și cu lacrimi în ochi. 

Dar „Îngerii din Orașul Faptelor Bune” nu dorm niciodată! Cătălin va avea ce pune pe masa de sărbători.
 


„Îngerilor, vă rog ajutați-mă să fac un RMN cerebral și să nu rămân fără modesta mea locuință!”. Acesta este mesajul pe care l-am primit pe platforma Orașul Faptelor Bune.

Este un strigăt de ajutor al unei femei în vârstă de 59 de ani. După 32 de ani de muncă în administrație, femeia a devenit neputincioasă. Este pensionată medical, are diabet, probleme cu coloana și nu poate sta în picioare prea mult timp. Este singură și locuiește în propria garsonieră. Din păcate, neajunsurile financiare au dus către datorii la întreținere de aproximativ 10.000 de lei. Venitul lunar al Ninei este de 951 de lei.

În prag de Sărbători, România trăiește prin dăruiește, iar apelul Ninei a fost auzit. Nina, de astăzi, să ai curajul să crezi în oameni! 
 


Următoarea poveste îi aparține Mariei, o studentă la Facultatea de Teologie Ortodoxă. Fata este orfană de tată, iar mama sa suferă de schizofrenie, grad 2. Până de curând, Maria a avut o bursă socială de 600 de lei, iar mama sa se descurcă dintr-o pensie de 1000 de lei. Fata cere puțin, dar acest puțin înseamnă mult pentru ea. 



Următorul caz din #OrasulFaptelorBune 2020 demonstrează cât de mare poate fi dragostea unei bunici pentru nepoata ei. Cine nu are un bătrân, să-și cumpere, spune o veche vorbă românească.

Iar dovadă este povestea acestei bunicuțe. Bunicuța Vali „dă din coate” pentru ca nepoata ei să poate să-și continue studiile. 
 


S-a lăsat seara peste #OrasulFaptelorBune. Adi Mihăilă„The Hitman”, Raluca Benavides și Tea Teodorescu te salută din „orașul de deasupra orașului”! Cei 3 DJ-i ZU fac o retrospectivă a primei zile din Orașul Faptelor Bune și împărtășesc gândurile și sentimentele care le-au încercat încă de la prima oră a dimineții.

Vă multZUmim, oameni din Omenia! Mână de la mână facem România bună! Ne demonstrați asta de atâția ani și ne-ati demonstrat și astăzi!

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate