Live

ZU IS YOU

#OFB2019: Ultima noapte în Casa Radio ZU. Maratonul de fapte bune continuă

#OFB2019: Ultima noapte în Casa Radio ZU. Maratonul de fapte bune continuă
Ziua a șasea, ultima noapte în #OrasulFaptelorBune. Suntem hotorâți să scriem istorie și astăzi. Încă de la prima oră a dimineții, Mihai Morar face un apel către toți românii care s-au unit pentru Evelyn. Începe lanțul de fapte bune!

Prima poveste de astăzi este Mario, în vârstă de 11 ani, din Dărăști, Ilfov. 
 
Mă numesc Mario Panait și am 11 ani. lături de “Orașul faptelor bune “ aș dori sa îi mulțumesc din inimă bunicii mele care ma crește alături de tatăl meu de 3 ani și jumătate de când mămica mea a plecat sus în cer. Bunica mea care are 75 ani nu e ca toate bunicile din lumea asta. Ea e și mamă pentru mine. Dacă pentru unele bunici este o bucurie să plimbe nepoți în parc, pentru bunica mea e o bucurie să vină de la piață cu marfa vândută și cu bani sa ne cumpere mâncare și ceea ce mai avem nevoie. Bunica mea muncește vara la camp, la usturoi , apoi îl aduce acasă îl împletește pe funie și acum iarna se duce la piață să-l vândă.  Îmi e greu să o vad cum cară sacoșa grea, plină de usturoi, în spinare și se duce cu autobuzul la piață, dar ea e cea care niciodată nu spune Nu", ea e omul meu de bază, bunica mea de poveste. Tot ce îmi doresc este ca ea să fie sănătoasă și să îi mai iau din griji. Vreau să trăiască ca să mă vadă mare și atunci să o pot ajuta eu pe ea, și să fiu eu omul ei de bază care să nu îi spună niciodată Nu".... Te iubesc, mamaie din toată inima mea și îți promit că o sa învăț să ajung om mare!, așa sună scrisoarea pe care Mario ne-a trimis-o pe platforma online.
 
Mario este în clasa a V-a și este bărbatul casei alături de tatăl său. Bunica lui bate zilnic un drum de 40 de km dus-întors, pentru ca lui Mario să nu îi lipsească nimic. Puștiul nu cere mult. Aproape că nu cere nimic… Vrea doar ani pentru bunica lui, mâncare pe masa și un telefon mobil…

 


Orologiul Catedralei din Piața Unirii sună ca o chemare la maratonul de fapte bune. Este sunetul nostru preferat din #OrasulFaptelorBune. Bianca, în vârstă de 24 de ani, suferă de parapareză spastică.

Tânăra trebuie să treacă printr-o serie de intervenții chirurgicale, în America. Datorită vouă, Bianca va putea să meargă!

 


Mama lui Răducu este în direct la Radio ZU. Femeia mulțumește cu lacrimi în ochi pentru tot ajutorul Îngerilor din #OrasulFaptelorBune.

Se alătură și Iris, eroina din #OrasulFaptelorBune2016, în lupta pentru viața lui Răducu. Iris este bine, se pregătește pentru primul ei Crăciun făcut acasă, și nu în clinici.
 
 

 

Mai jos găsești conturile mamei lui Răducu în care poți face donațiile:

Cont LEI: RO73 RZBR 0000 0600 1773 1552

Cont EURO: RO25 RZBR 0000 0600 1773 1446

Raiffeisen Bank Agenția Colentina 1

Titular: PANĂ VALENTINA

Poți face donații și AICI - ÎMPREUNĂ DIN NOU PENTRU RĂDUCU!
 

O altă poveste vine de la Emilia, din București. Femeia locuiește în chirie împreună cu soțul și copiii. Emilia a fost crescută de bunică deoarece părinții au abandonat-o la naștere. Soțul ei câștigă 1300 de lei, iar chiria este 2000 de lei.

Tânăra își dorește să petreacă un Crăciun fericit în familie. O ajutăm? Nu e greu!

 

În #OrasulFaptelorBune a ajuns o poveste care are legătură cu prietenii noștri necuvântători. Sergiu are un cățel, Blackie, în vârstă de 1 an și 3 luni. Patrupedul are nevoie de o operație la picior, iar costurile ei sunt în valoare de 1500 lei. Sergiu este student la Poliția de Frontieră.
 
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate