Live

ZU IS YOU

#OFB2019: Prima zi, primele FAPTE BUNE

#OFB2019: Prima zi, primele FAPTE BUNE
Astăzi, la 16:00, Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Răzvan Popescu, Flick „Domnul Rimă”, Raluca Benavides, Emma, Tea Teodorescu și Adi Mihăilă „The Hitman” au dat start magiei din #OrasulFaptelorBune.

De 4 ani, mână de la mână facem România bună! Asta ne-ați demonstrat în fiecare an, în prag de Crăciun, atunci când v-ați unit inimile și ați făcut fapte bune!

La câteva minute după intrarea oficială în casă, cei 8 DJ au preluat cazurile înscrise pe platforma online și, cu ajutorul oamenilor din OMENIA", au reușit să aducă un gram de fericire și de speranță în sufletele celor care au nevoie.

Primul caz care s-a auzit LIVE la Radio ZU a fost al Ralucăi care își dorea din tot sufletul un laptop pentru fiica sa, Alexandra, studentă la Facultatea de Arhitectură din Cluj Napoca. 

Sunt Raluca, iar dorința mea este să reușesc să-i cumpăr fetei mele, Alexandra, un laptop mai performant, foarte necesar din semestrul al 2-lea al anului școlar. Este studentă la Facultatea de Arhitectură din Cluj Napoca, în anul 2. Dorința ei a fost să intre la această facultate, hotărârea a luat-o în clasa a 12-a, iar de atunci cheltuielile cu meditațiile la Cluj au fost foarte mari, ținând cont că erau săptămânale. Au fost 4 candidați pe 1 loc, iar ea a avut șansa de a intra unde și-a dorit! Este o facultate grea, costisitoare, iar noi încercăm să o ajutăm cât putem. Îmi doresc acest laptop și pentru a-l ajuta pe soțul meu, având în vedere că numai el lucrează. Este șofer de tir, iar zilele petrecute împreună sunt puține (aprox. 5-6 zile pe lună), iar eu sunt casnică din cauza problemelor de sănătate. Costul acestui laptop este între 5000-6000 ron, iar pentru noi este mult, având in vedere cheltuielile lunare pe care le avem”, așa sună mesajul pe care Raluca ni l-a trimis pe platforma Orașul Faptelor Bune.

Mesajul Ralucăi a ajuns la inimile Îngerilor din #OrasulFaptelorBune", iar dorința ei a prins contur datorită lui Răzvan.
 

Al doilea caz a reușit să ne facă #pieleadegăină. Niculina este pensionată pe caz de boală, suferă de diabet și este dependentă de insulină. Singura ei dorință este să aibă un covor și o mașină de spălat care să-i decoreze garsoniera. Din păcate, Niculina a căzut victimă diabetului atunci când salariile din România au scăzut drastic.
Au scăzut salariile, dar i-a crescut glicemia", a spus Flick Dl Rimă în direct la Radio ZU.

Niculina este singură, nu are copii, iar în urmă cu 10 ani, jumătatea vieții ei a decedat din cauza diabetului.

De la mii de kilometri distanță, un bărbat din Italia s-a alăturat OAMENILOR din #OrasulFaptelorBune și a adoptat-o" pe Niculina. Datorită lui, visul femeii s-a împlinit.

Crăciun fericit, Niculina! Oamenii din #OrasulFaptelorBune sunt cu tine!
 
 
Cel de-al treilea caz rezolvat în prima seară petrecută în Orașul Faptelor Bune este cel al Cristinei.
 
Am și eu o mare dorință pentru puișorii mei. Mi-aș dori un brăduț, niște alimente pentru masa de Crăciun și un frigider", așa începe mesajul Cristinei pe radiozu.ro/orasulfaptelorbune.

Singurul venit al familiei este alocația copiilor. Soțul Cristinei are probleme de sănătate, iar în plină iarnă, cei doi abia reușesc să plătească facturile de încălzire.

Cristina are acasă doi îngeri, în vârstă de 6 ani, respectiv 14 ani. Tot ce își dorește este să le ofere o masă de Crăciun.

În prag de Sărbători, România trăiește prin dăruiește, iar apelul Cristinei a fost auzit. 
 
 
Și dorința micuței Sara Maria a prins aripi în #OrasulFaptelorBune. În vârstă de 3 ani și 6 luni, Sara duce o luptă cu un retard de vorbire și elemente de autism.

Viața a pus-o la grea încercare, însă fetița merge în continuare la grădiniță și adoră terapia de grup, așa cum a mărturisit mama ei.

Din nefericire, singurul venit al familiei este salariul tatălui care este investit în terapii.

Mama Sarei le-a cerut oamenilor din #OrasulFaptelorBune o pereche de ghetuțe și hăinuțe. O dorință atât de mică, însă o nevoie atât de mare pentru Sara.

Mână de la mână putem face România bună, iar primul ajutor a venit din Suedia. Luca și părinții lui i-au promis Sarei hăinuțele și ghetuțele de care are mare nevoie.  De asemenea, alți oameni cu suflet, de la mii de kilometrii distanță, dar și din România, le-au oferit sprijin financiar.  
 

Andrei este din Tecuci, iar diabetul i-a umbrit copilăria. În prezent are 39 de ani și de la vârsta de 7 ani duce o luptă cu această boală parșivă.

Din păcate, diabetul  și-a făcut de cap, iar Andrei este nevoit să facă dializă. Este dependent de insulină, a trecut printr-un transplant renal, însă nu s-a dat niciodată bătut. Îi mulțumește lui Dumnezeu pentru că are șansa să trăiască.

Și-a scris povestea vieții lui pe platforma Orașul Faptelor Bune, acolo unde a cerut ajutorul oamenilor. Andrei are nevoie de un aparat de monitorizare a glicemiei.  
 

Prima zi în #OrasulFaptelorBune a fost un adevărat maraton de împlinit dorințe. Ropote de aplauze au răsunat în Casa Radio ZU după ce Leonard Florin a primit un strop de fericire datorită vouă, oamenilor cu suflet.

Leonard este tată și mamă pentru băiețelul lui. Soția sa i-a părăsit pe vremea când copilul lor avea doar câteva luni.

Bărbatul are un venit lunar de 800 de lei, lucrează la o scară de bloc și împreună cu Abel, băiețelul lui, stau în chirie.

Am o restanță de 3 luni. Dacă luna aceasta nu reușeam să achit o parte din restanță, riscam să fim dați afară. Tot ce îmi doresc este să-i ofer ceva băiețelului de Crăciun. Eu nu îmi pot permite, nu am nicio posibilitate, nu am pe nimeni", așa sună mesajul pe care Leonard l-a scris pe platformă.

În Orașul Faptelor Bune se întâmplă minuni în fiecare zi! De astăzi, viața are gust de fericire și pentru Leonard! 
 


Vrei să oferi ajutor sau ai nevoie de un ajutor? Înscrie-te aici: radiozu.ro/orasulfaptelorbune!
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate