Live

ZU IS YOU

Forza ZU 2020 se anulează din considerente de precauție privind Coronavirus (COVID-19)

Forza ZU 2020 se anulează din considerente de precauție privind Coronavirus (COVID-19)
A 10-a ediție a concertului Forza ZU se anulează din considerente de precauție privind răspândirea infecției virale generate de Coronavirus (Covid-19). Programat să aibă loc an de an în luna mai, cel mai mare concert din România, așa cum este el cunoscut de public, nu va mai fi organizat anul acesta.

Decizia vine în contextul în care organizatorii altor evenimente de același gen, atât din țară, cât și din străinătate, au luat poziții similare și ca o consecință firească asumată după măsurile cu caracter preventiv dispuse de autoritățile locale din România. Festivaluri internaționale precum „Tomorrowland Winter” din Franța si „Ultra Music Festival” din Miami se află în situații similare. Anunțuri oficiale au fost făcute de către organizatorii acestor evenimente în urmă cu doar câteva zile.


„Emoțional, a fost o decizie foarte grea de a anula ediția aniversară Forza ZU. Dar, rațional, cred că e decizia corectă. Forza ZU a devenit cel mai mare concert din România și, chiar la edițiile la care am avut peste 100.000 de spectatori, am pus siguranța oamenilor mai presus de numărul lor. La Constanța, acum 3 ani, am întrerupt concertul în timpul unei furtuni, reușind să evacuăm o plajă cu 80.000 de oameni, fără nicio victimă. Forza ZU 2020, programată în mai, nu va avea loc. Iar hotărârea aceasta nu are legătură cu panica sau frica, ține de responsabilitate și de prudență. Mergem înainte, cu calm, și vă promitem că scena Forza ZU se va ridica pentru a zecea ediție, cu siguranță, atunci când vom ști că toți oamenii vor fi în siguranță” declară Mihai Morar.

Măsurile au fost luate și în concordanță cu recomandările venite din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) care, prin vocea Directorului General Tedros Adhanom Ghebreyesus, a transmis următoarele: „Suntem într-o situație foarte delicată, în care epidemia poate merge în orice direcție, în funcție de modul în care gestionăm situația. Poate fi izolată, dar, dacă nu facem ce trebuie, va scăpa de sub control. Dacă aplicăm măsuri de izolare precum cele aplicate de China, vom observa o scădere a cazurilor și în final epidemia poate fi izolată." Forza ZU, concertul eveniment prezentat timp de 9 ani de Mihai Morar și Daniel Buzdugan, a fost organizat de-a lungul anilor în Brașov, Timișoara, Iași, Cluj, Sibiu, București, Constanța, Iași și Galați cu participarea de fiecare dată a unui public de zeci de mii de români atât din țară, cât și din afara României. Recordul absolut de spectatori s-a înregistrat la Iași în 2018, când, conform datelor oficiale, au fost prezenți peste 120.000 de oameni.

Celor care vor să revadă concertele Forza ZU din anii trecuți, le spunem că pot accesa următoarele link-uri spre YouTube:
Forza ZU în Brașov - 2011
Forza ZU în Timișoara - 2012
Forza ZU în Iași - 2013
Forza ZU în Cluj-Napoca - 2014
Forza ZU în Sibiu - 2015
Forza ZU în București - 2016
Forza ZU în Constanța - 2017
Forza ZU în Iași - 2018
Forza ZU în Galați - 2019

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate