Live

ZU IS YOU

A 3-a zi în #OrasulFaptelorBune2019: „Marțea zâmbetelor"

A 3-a zi în #OrasulFaptelorBune2019: „Marțea zâmbetelor"
DJ-ii Radio ZU s-au trezit puși pe fapte mari. Încet, dar sigur, Orașul Faptelor Bune 2019 începe să prindă un ZUper contur. Piața Unirii din cadrul Târgului de Crăciun, Oradea, s-a transformat într-un loc al îngerilor.

Bunica Tudora, în vârstă de 73 de ani, din Focșani, este cea care scrie prima poveste a zilei.

Bunicuța trăiește dintr-o pensie de 350 de lei pe lună și are restanțe la întreține în valoare de 120 de milioane. Doamna Tudora a fost dată în judecată, iar din micuța ei pensie se rețin lunar 150 de lei. Îngerii din Orașul Faptelor Bune și-au unit inimile și au venit în ajutorul bunicuței. 

Bunica, uneori, oamenii sunt îngeri care coboară pe Pământ! 

 

Georgiana își dorește o poză cu Mihai Morar.

Mi-aș dori de Crăciun să am ocazia din nou să îmi fac o poză cu omul pe care îl ascult în fiecare zi la radio cu plăcere, și anume Mihai Morar! În urmă cu 8 ani, am avut ocazia să îmi fac un selfie cu el", așa sună mesajul pe care Georgiana l-a trimis pe platforma Orașul Faptelor Bune.

Când răsare soarele, dorința Georgianei devine realitate. Mihai Morar o așteapta astăzi în #OrasulFaptelorBune.

 

Al treilea caz este cel al tatălui unei fetițe, Andreea, în vârstă de 14 ani.

Adolescenta suferă de tetrapareză spastică. De 14 ani, atât el, cât și întreaga familie, trăiesc cu speranța că îngerașul lor se va face bine.

Au nevoie de un cărucior electric pentru ca fetița să se deplaseze singură. Familia Andreei s-a mutat de 3 ani la Băile Felix, pentru Andreea, deoarece apa termală o ajută. Scuterul electric de care Andreea are nevoie costă aproximativ 5000 lei. 
 

A patra poveste din #OrasulFaptelorBune este Alexia, viitoarea Halep a României.

Cazul Alexiei s-a făcut auzit datorită antrenoarei sale. Femeia cere ajutor financiar pentru adolescentă.
 
Alexia are 14 ani și joacă tenis de la vârsta de 6 ani. E din Iași, dar s-a mutat aproape de București ca să poată juca tenis în continuare. Vine din comuna 1 Decembrie – face o oră și jumătate până la terenul de antrenament. Alexia pierde trei ore pe zi numai pe drum. Pleacă dimineața de acasă și se-ntoarce seara târziu. Împreună cu mama și cei 5 frati, stau cu toții în chirie. Are nevoie de ajutor. Joaca tenis cu mare pasiune, are zeci de medalii și trofee câștigate. La 14 ani joacă la categoria 16 ani pentru Federația Română de Tenis și, deocamdată, e pe locul 60 pe țară", asa sună mesajul pe care l-am primit de la antrenoarea Alexiei.
 

Andreea ne spune povestea a doi copii, de 10, respectiv 12 ani. În urmă cu doi ani, mama acestor copii era cu ei pe stradă și i-a lăsat să aștepte în fața porții, spunând că se duce până la un vecin  să aducă o plasă cu haine. Din acel moment, nimeni nu a mai văzut-o... Era ora 23:00, iar copilașii își așteptau mama.

Micuții au rămas în grija tatălui. Bărbatul este un tată responsabil, un om muncitor care lucrează cu ziua pe la oameni.

Ionuț, tatăl celor doi îngerași, nu mai știe nimic de soția sa. Cei trei trăiesc din alocațiile celor mici și din bănuții pe care îi mai câștigă lucrând pe lângă casă. Trăiesc într-o singură cameră încălzită de o sobă mică.

 


Eliza este din Cornu, Prahova, și este mamă a două fetițe, de 2 ani și 4 luni, respectiv 9 luni. Împreună cu tatăl micuțelor, cei 4 locuiesc într-o singură cameră. Nu au o baie și nici obiecte sanitare. Bărbatul câștigă aproximativ 3000 de lei pe lună, însă nu au alt venit ca să termine întreaga casă.

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate