Live

ZU IS YOU

5 locuri din România de neratat în 2022

5 locuri din România de neratat în 2022
Un an nou înseamnă și locuri noi de vizitat! Noi am pregătit o listă cu 5 destinații pentru 2022, care să ne facă să fim și mai curioși în a descoperi România. Vii cu noi?
 
1. Tunelul Iubirii
 
Iubirea chiar e în aer! În localitatea Obreja din Caraș-Severin, pe marginea căii ferate care leagă Caransebeșul de localitatea Bouțari, vegetația și-a făcut de cap, crescând 4-5 m înălțime și formând un tunel spectaculos. Multe cupluri au găsit acest loc perfect pentru fotografii și așa a fost botezat „Tunelul Iubirii”. În 2012, „Tunelul Iubirii” a fost inclus de către Parlamentul European pe lista locurilor secrete din Europa pe care trebuie să le vezi măcar o dată-n viață. 

Sursa: Tunelul Iubirii.
 
2. Stâna de Vale
 
Stâna de Vale, situată în jud. Bihor, este una dintre cele mai căutate stațiuni de odihnă. Dacă vrei să-ți începi anul cu un boost de energie, știi unde să mergi! De asemenea, pasionații de drumeții pot merge prin pădurile care duc la unele dintre cele mai frumoase cascade, cum ar fi Cascada Miss, Cascada Vălul Miresei. 
 

3. Piața Unirii din Oradea
 
Suntem îndrăgostiți de Oradea și ne-am reîntoarce oricând pentru a vizita obiectivele tursitice de care se bucură acest oraș. Noi îți recomandăm Piața Unirii (unde am locuit în Casa Radio ZU), care cuprinde cele mai multe locuri reprezentative pentru Oradea: Clădirea Primăriei, Palatul Episcopal Greco-Catolic, Biserica cu Lună, Palatul Vulturul Negru, Biserica Sf.Ierarh Nicolae, Biserica Sf. Ladislau.
 

4. Stațiunea Borsec 
 
După sărbătorile de iarnă, avem nevoie de hidratare! În Borsec există peste 15 izvoare de apă minerală carbogazoasă naturală, unele dintre ele fiind bune pentru consumul direct sau pentru masaje hidroterapeutice. 
 

5. Sanctuarul de urși „LiBEARty”
 
Dacă vrei să vizitezi ceva blană, Sanctaurul de urși „LiBEARty” este destinația perfectă! Rezervația se află pe dealul de la intrarea în orașul Zărnești și a devenit căminul a peste 100 de urși. „LiBEARty” e o altfel de grădină zoologică, pentru că adăpostește urșii care au fost abuzați de foștii proprietari, iar fiecare animal de acolo are o poveste impresionantă. 
 

Ce loc te-a atras cel mai tare? Completează lista de locuri de vizitat în 2022 și trimite-ne sugestiile tale pe pagina de Facebook Radio ZU
 
 
 
 
 
 
 
 
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate