Live

ȘTIRILE ZU

Substanță periculoasă, în concentrație letală, folosită pentru deratizare, în Timișoara

Substanță periculoasă, în concentrație letală, folosită pentru deratizare, în Timișoara
Substanța folosită de firma de deratizare din Timișoara, este una foarte ieftină și extrem de toxică. Analizele arată o concentraţie letală. Vorbim de fosfură de aluminiu – se folosește, în general, în agricultură și se eliberează doar cu autorizație specială. Patronul firmei a recunoscut că a cumpărat produsul de pe piața neagră. Potrivit medicilor, fosfura de aluminiu afectează organele interne și poate duce la edem pulmonar toxic, aritmii și insuficiență cardiacă.
Firma de deratizare funcționa din 2015 și până acum nu a fost verificată de DSP. Patronul a fost reținut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă iar astăzi va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.
2 copii și mama unuia dintre ei au murit după ce au inhalat substanța folosită la deratizare, în blocul în care locuiau. Clădirea a fost evacuată iar 28 de persoane, dintre care 16 copii, au fost internate în spital, pentru investigații și monitorizare.

Foto: a1.ro
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate