Live

ȘTIRILE ZU

Perseidele 2017

Perseidele 2017
Dacă ți-ai făcut planuri pentru mâine seară, amână-le! Sâmbătă, în noaptea de 12 dinspre 13 august va fi Ploaia de Meteori Perseide. Acest fenomen astrologic are loc în fiecare an, când resturi ale cometei Swift-Tuttle intră în contact cu atmosfera Pământului, formând efectul de „ploaie de stele căzătoare”. În realitate nu sunt decât particule minuscule sub 1 milimetru, desprinse din cometă care luminează cerul când intră în atmosferă.

Dacă ești la mare, poți vedea fenomenul mult mai bine. Dacă nu, fă-ți bagajele, ia-ți cortul și sacul de dormit și alege un loc departe de oraș, la mare, la munte sau oriunde, în mijlocul naturii. Este indicat să stai cel puțin o oră ca să observi cât mai mulți meteori, preferabil în prima jumătate a nopții, când Luna este într-o poziție favorabilă.

Enjoy!







Etichete:
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate