Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează, în premieră, spectacolul „Crai nou. Viața lui Ciprian Porumbescu”, dedicat Zilei Recunoștinței Naționale, un proiect anual care aduce un omagiu valorilor naționale.
Evenimentul va avea loc luni, 11 martie, ora 19:00, în Sala Pictură, TNB și o va avea ca invitat special pe strănepoata celebrului compozitor Ciprian Porumbescu, doamna Scholz Cionca Stanca Emilia.
Producția este regizată de Ruxandra Bălașu și prezintă viața și creația marelui compozitor Ciprian Porumbescu pe scena Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din București. Scenariul prezintă atât muzica, cât și povestea omului Ciprian Porumbescu, reflectând complexitatea și frumusețea sufletului său. Actorul Vlad Rădescu, cunoscut pentru rolul său memorabil în filmul biografic „Ciprian Porumbescu” din 1973, revine pe scenă într-un nou rol, al tatălui compozitorului.
Evenimentul va fi precedat de o expoziție omagială intitulată „Ciprian Porumbescu, viața unui geniu”. Expoziția reunește fotografii de epocă, documente și fragmente de jurnal din colecția personală a strănepoatei lui Ciprian Porumbescu. Cu această ocazie, vor fi expuse în premieră trei partituri originale din colecția Bibliotecii Naționale a României: „Balada”, „Camelii” și „Craiu nou”, fiind cele mai cunoscute opere ale compozitorului Ciprian Porumbescu.
Invitații vor avea prilejul să se delecteze cu un recital de excepție susținut de Alexandru Semeniuc la vioară și de Diana Negreanu la pian, două talente de marcă ale scenei muzicale românești. Tinerii artiști vor interpreta compoziții celebre din repertoriul lui Ciprian Porumbescu.
Scenariul spectacolului „Crai nou. Viața lui Ciprian Porumbescu” a fost creat de Șerban Fleancu. Rolul lui Ciprian Porumbescu este jucat de tânărul și talentatul Emilian Mârnea, iar în rolurile secundare se regăsesc actorii: Mihai Căpățînă, Radu Mateucă, Alexandra Stroe și Nicoleta Moscalenco.
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?