Live

NOUTĂȚI

INTERVIU în PREMIERĂ | Saco, artistul care ne-a cucerit cu hitul „Gotta Give Me”: „Inițial, nu am realizat că Radio ZU e un radio atât de mare”

 INTERVIU în PREMIERĂ | Saco, artistul care ne-a cucerit cu hitul „Gotta Give Me”: „Inițial, nu am realizat că Radio ZU e un radio atât de mare”

L-ai ascultat pentru prima dată la Radio ZU, la Linkool lui Cuza. Sau poate că l-ai descoperit în topul Shazam cu piesa „Gotta Give Me”. E vorba de Saco, cântăreț, songwriter și producător.


Artistul olandez Saco, pe numele lui real Coen van Hessen, s-a îndrăgostit de muzică în copilărie. La vârsta de 11 ani a devenit DJ și de acolo a început să experimenteze mai multe laturi ale muzicii, cum e zona de songwriting.

Să începi medicina, să devii doctor și să continui prin a vindeca oamenii prin muzică. De ce nu? Saco și-a urmat ambele pasiuni, cea pentru muzică și cea pentru medicină.

Cu ce artist din România își dorește să colaboreze? Care sunt planurile lui pentru 2023? Ne spune chiar el în acest interviu acordat în premieră pentru Radio ZU.
 
Cine e Saco?


Numele meu real e Coen van Hessen. M-am născut pe 1 noiembrie 1991. Numele meu de scenă e Saco. Sunt un DJ, songwriter și producător olandez, din Utrecht. Fascinat de muzica electronică, am început să fiu DJ în 2013, la 11 ani. La 18 ani am început să cânt și să scriu piese pentru trupa mea. O perioadă, cât am studiat medicina, am luat o pauză de la a fi DJ. După ce am absolvit Facultatea de Medicină, am început să-mi produc piesele mele și să mă fac cunoscut profesional drept Saco. În prezent, am lansat peste 15 piese.
 
Ce înseamnă muzica pentru tine?

Frumusețea muzicii e aceea că poate avea foarte multe înțelesuri. Pentru mine, muzica a fost întotdeauna o activitate creativă și o sursă pentru a mă elibera de stres, dar și un lucru care mă inspiră și mă încurajează. Muzica reflectă starea ta și în același timp ți-o poate modifica. Pentru mine, muzica e lumea mea. Aduce un plus de măreție fiecărei zile.
 
 
Care a fost prima ta reacție când ai auzit piesa „Gotta Give Me” pe Radio ZU?
 
Inițial, nu am realizat că Radio ZU e un radio atât de mare. Apoi, mi-am dat seama cât de special e acest moment. Am fost nespus de bucuros. Mai ales, atunci când am văzut că e în creștere în topurile Shazam.
 
De unde îți iei inspirația?
 
Îmi iau inspirația din lucrurile de zi cu zi, din oamenii din jurul meu, frumusețea naturii, poveștile pe care le-am adunat când am fost doctor, dar și din modul în care se exprimă alți artiști.

Cu ce artist din România îți dorești să colaborezi?

O să menționez 2 artiști, pentru că amândoi îmi amintesc de cele mai tari petreceri din primii ani de facultate: Edward Maya și INNA. „Stereo Love” și „Sun Is Up” au fost două hituri mari în acea perioadă.
 
Muzica te-a schimbat?


Nu cred că m-a schimbat ca persoană, dar cu siguranță mi-a schimbat viața. Am fost un copil foarte visător. Adesea compuneam melodii, ritmuri și versuri, fiind cu capul în nori, dar niciodată nu am făcut ceva cu ele, nu le-am scris, nu le-am înregistrat. Din momentul în care am învățat să produc muzică, am fost capabil să transform toate ideile acelea în piese. Prin urmare, acum sunt mult mai conștient de muzica din capul meu.
 
Care e piesa copilăriei tale?

Modjo – Lady.
 
I-ai dedicat piesa „Gotta Give Me” unei persoane anume?

E dedicată sentimentului universal de neputință... atunci când o relație îți scapă printre degete și mai puțin unei persoane anume.
 
Care e piesa te preferată din toate timpurile?
 
Sunt multe piese pe care le ascult pe repeat, dar dacă ar fi să aleg una din ele, aceasta e Matt Simon – Catch and Release (Deepend Remix). A fost imnul meu de vară ani de zile, dar mai presus de toate piesa asta e cel mai bun exemplu de combinație voce-songwriting-muzică electronică. În toată simplitatea ei.
 
Dacă ar fi să alegi între medicină și muzică, ce ai alege?
 
Sper că nu o să fiu nevoit să fac asta. E combinația care mă face fericit. O să dau tot ce pot pentru muzică și medicină și o să văd unde mă duc.

Ai avut un moment în care ai vrut să renunți la muzică? Cum te-ai motivat?
 
Nu am avut niciun moment în care am vrut să renunț la muzică, dar a fost o perioadă în care oamenii cu care făceam muzică nu erau la fel de entuziasmați ca mine. E important să fii înconjurat de oameni la fel de entuziasmați. Entuziasmul celorlalți e o sursă de motivație.
 
Share-uiește cu noi 5 piese din playlist-ul tău!
  • Gaël Faye – Chalouper
  • Gizmo Varillas – Freedom for a Change
  • Charlie Cunningham - Headlights
  • Sam Smith – Unholy (feat. Kim Petras)
  • Cocoon – I Can’t Wait

Ce sfat ai pentru tinerii artiști?
 
Continuă să privești muzica precum un hobby, chiar dacă muzica e jobul tău. Acesta e sfatul care mă face să rămân deschis, dezinhibat, entuziasmat și inspirat.
 
Care sunt planurile tale pentru 2023? Care e următoarea piesă pe care o lansezi?
 
Pe lângă faptul că urmează să lansez multă muzică nouă, mi-ar plăcea și să am câteva spectacole în România. Următoarea mea piesă e „Dream of Me” și va fi compusă din câteva elemente orchestrale grozave. 


Mulțumim, Saco! De abia așteptăm să ne vedem în România și să-ți ascultăm noile piese! Keep up the good work!


Etichete:
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate