Live

NOUTĂȚI

Cele mai tari 10 filme care se vor lansa în cinema în anul 2024

Cele mai tari 10 filme care se vor lansa în cinema în anul 2024

Anul 2024 se anunță unul bogat în producții cinematografice realizate la Hollywood (și nu numai).  În lista de mai jos, poți găsi cele mai așteptate 10 titluri din acest an. Vei avea parte de filme de acțiune, spionaj, sci-fi, drame, comedii și animații.  

 
1. Mean Girls (17 ianuarie)
 
După 20 de ani, Mean Girls revine pentru Generația Z. Dacă ești milenial, sigur îți amintești de Cady Heron și Regina George & The Plastics. „Mean Girls 2” este adaptat după spectacolul de Broadway „Mean Girls”, la rândul său inspirat după filmul cu același nume lansat în 2004. În noua versiune a filmului, Tina Fey își reia rolul de profesoară de mate, iar Tim Meadows redevine Directorul Duvall. Tina Fey este totodată cea care a scris scenariul primei versiuni a filmului. În rolurile principale vor fi Angourie Rice în rolul lui Cady Heron, iar Reneé Rapp în rolul Reginei George. Cele două personaje, Cady Heron și Regina George, au fost jucate în versiunea originală de Lindsay Lohan, respectiv Rachel McAdams. 
 

2. Argylle, 2 Februarie (2 februarie)
 
Filmul este bazat pe romanul nepublicat al lui Jason Fuchs Și este regizat de Matthew Vaughn, cunoscut pentru regizarea unor filme ca Layer Cake, Stardust, Kick-Ass, X-Men: First Class și Kingsman: The Secret Service.
 
Despre ce e vorba în film?
 
Elly Conway (Bryce Dallas Howard), este autoarea mai multor romane de spionaj, o tipă introvertită care își petrece timpul scriind, în compania pisicii ei, Alfie. Elly este atrasă, totodată, de lumea reală a spionajului. Dar când intrigile poveștilor ei fictive– care se concentrează pe misiunile agentului secret Argylle  – se oglinesc în acțiunile ascunse ale unei organizații de spionaj reale, viața lui Elly nu mai e la fel ca înainte. Însoțită de Aiden (Sam Rockwell), un spion alergic la pisici, Elly (care îl poartă pe Alfie în rucsac) aleargă prin lumea largă pentru a fi cu un pas înaintea ucigașilor. Interesant este faptul că pisica (Aflie) este intepretată de Chip, pisică a cărei stăpână este chiar soția regizorului, Claudia Schiffer. În film apare și cântăreața britanică Dua Lipa.
 
 


3. Dune: Part Two (1 martie)
 
Lansarea filmului a fost programată inițial pentru anul 2023, însă din cauza grevelor de la Hollywood, filmul va avea premiera în martie 2024. 
 
Producția continuă cu Zendaya și Timothee Chalamet în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Austin Butler, cunoscut pentru interpretarea rolului principal din filmul „Elvis” și Florence Pugh, care a jucat alături de Harry Styles în filmul „Don't Worry Darling”. 
 
Austin Butler va intra în pielea personajului negativ Feyd-Rautha Harkonnen, antagonistului Paul Atreides, iar Florence Pugh o va juca pe Prințesa Irulan, una dintre fiicele împăratului Padishah, implicată într-o relație de iubire cu Paul Atreides. Din distribuție mai fac parte Rebecca Ferguson, Christopher Walken, Léa Seydoux, Charlotte Rampling și Javier Bardem.
 

4. Mickey 17 (29 martie)
 
Și acest film se numără printre producțiile întârziate, afectate de greva de la Hollywood. „Mickey 17” este un film SF bazat pe romanul Mickey7 de Edward Ashton din 2022. Robert Pattison joacă rolul unei clone care face parte dintr-o expediție umană cu scopul de a coloniza planeta înghețată, Nifhleim. 
 

5. Challengers (26 aprilie)
 
„Challengers” este o comedie romantică a cărei poveste urmărește viața profesională și amoroasă a tenismenei Tashi Duncan (Zendaya). Tashi se află într-un triunghi amoros între soțul său, Art (Michael Faist) și prietenul lor, Patrick (Josh O’Connor). 
 

6. The Fall Guy (3 mai)
 
„The Fall Guy” este o comedie de acțiune adaptată după un serialul cu același nume din anii '80. Ryan Gosling joacă rolul unui cascador trecut de prima tinerețe (Colt), și se trezește jucând pe platoul de filmare al unei producții dinematografice regizate de fosta lui iubită Jody, interpretată de Emily Blunt. Când proganista filmului dispare, Colt se oferă să o aducă înapoi pe vedetă, trecând printr-o mulțime de peripeții.
 

7. Furiosa: A Mad Max Saga (23 mai)
 
Saga „Mad MAx” continuă cu „Furiosa”, într-o nouă aventură post-apocaliptică. Filmul este un spin-off și un prequel al filmului „Mad Max: Fury Road” (2015). În rolurile principale sunt Anya Taylor-Joy (Furiosa) și Chris Hemsworth (Warlord Dementus).  Războinica Furiosa este smulsă din casa copilăriei sale (Green Place of Many Mothers) și ajunge în mâinile unei hoarde de motocicliști condusă de Warlord Dementus. În timp ce se dau luptele pentru dominație asupra Cetății, Furiosa trebuie să supraviețuiască, în timp ce plănuiește o cale de întoarcere acasă prin Wasteland.
 

8. Joker: Folie à Deux (3 Octombrie)
 
„Folie à Deux” este o continuare a filmului „The Joker” din 2019. Joaquin Phoenix reia rolul de Joker, iar Lady Gaga o intepretează pe Harley Quinn. După ce-l ucide pe Murray Franklin în direct la televizor, Arthur Flek (Joker) este închis în Spitalul de Stat Arkham, unde o întâlnește pe Dr. Harleen Quinzel, medicul său psihiatru, și cea care îl va ajuta să evadeze din închisoare. Relația dintre cei doi ia o turnură nesănătoasă în momentul în care se îndrăgosesc unul de celălalt.
 

9. Paddington in Peru (8 noiembrie)
 
O comedie animată foarte simpatică a cărei poveste continuă după o pauză de 7 ani. Filmul se concentrează pe aventurile ursului Paddington și ale familiei Brown în timp ce o vizitează pe mătușa Lucy în Peru, dar circumstanțele îi orientează pe un alt drum, și ajung în pădurea tropicală amazoniană și în munții peruvieni.
 

10. Wicked Part: One (28 noiembrie)
 
„Wicked” (sau „Wicked: Part One”) este un musical fantasy și reprezintă prima adaptare cinematografică (în două părți) a spectacolului „Wicked” (Holzman și Schwartz) care se bazează pe romanul din 1995 „Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West de Gregory Maguire” cu personaje din romanul pentru copii de la 1900, „Vărăjitorul din OZ”. Filmul îi are în rolurile principale pe Cynthia Erivo și Ariana Grande, cu Jonathan Bailey, Ethan Slater, Jeff Goldblum și Michelle Yeoh în roluri secundare. 
 
Etichete:
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate