Live

MORNING ZU

#CurajRomânia cu Părintele Constantin Necula: „Opusul vorbitului nu e nevorbitul, ci rugatul”

Fiecare întâlnire cu Părintele Constantin Necula e ca o întâlnire cu cel mai bun prieten, care îți dă sfaturi utile, te ghidează și îți dă curaj.
 
În discuția de azi am vorbit despre rugăciune, despre fericire, bine și educație. Viața noastră e ca o cusătură de întrebări și răspunsuri. Câteodată, suntem noi cei care avem întrebările și sunt cei dragi din jurul nostru care au răspunsul. Alteori, noi avem răspunsurile și îi ajutăm pe cei care au întrebările. Funcționăm doar împreună.
 
 Dacă ai aceste întrebări, îți lăsăm noi aici răspunsurile primite de la Părintele Constantin Necula:
 
Ce să facem atunci când suntem supărați? 
 
„Opusul vorbitului nu e nevorbitul, ci rugatul. Când te enervezi și te supără ceva și te calcă în picioare, te pui și te rogi.”
 
Ce este fericirea?
 
„Fericirea unui om stă în alegerile lui. Un om poate fi fericit când bea o cafea, nu una de calitate, dar într-un loc frumos, într-un spațiu în care se simte el bine.”
 
Ce ne lipsește din educația noastră pentru a fi mai buni?
 
„Avem ora de a-l bucura pe celălalt la școală? Nu, dar avem presiune, avem examene.”
 
Binele se plătește?
 
„Dacă încerci să faci bine trebuie să plătești întotdeauna. Pentru că există o răutatea bine ascunsă acolo. Lumea a obosit să-și ascundă neputințele, am devenit răi pe față.” 
 
 Ce ne lipsește din viața de zi cu zi?
 
„Respectul. Noi nu avem drepturi în plus unii față de ceilalți. Viețile noastre sunt făcute de trăit în curtoazie unii cu ceilalți. Un „Bună ziua!”, un „Mulțumesc frumos!”, fac parte din curtoazia zilnică, e necesar să le folosim. Viața e făcută să fie trăită, nu mârâită.” 
 
Vezi momentul aici: 
 
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate