Live

MORNING ZU

#CurajRomânia, cu Părintele Constantin Necula - De la ce să ne abținem în post

A început Postul Crăciunului, unul dintre cele mai mari posturi din an!
 
Astăzi, în Morning ZU, a fost cu noi LIVE invitatul nostru preferat, Părintele Constantin Necula, la rubrica #CurajRomânia. Luni, 15 noiembrie, a început Postul de Crăciun, așa că tema noastră pentru Părinte a fost să ne spună de la ce să ne abținem în perioada postului. 
 
Părintele Constantin Necula ne-a spus că înainte să ne gândim la ce să mâncăm în timpul postului, e necesar să știm de ce trebuie să ne abținem de la carne și lactate. Să știm care este scopul acestui post.
 
„Postul ortodox spune să ne abținem de la carne, lapte, ouă, brânză etc. Dar nu ne abținem de la ele pentru că ne simțim bine mâncându-le, ci pentru că ele fac legătură directă cu jertfele din Vechiul Testament, arătând că acum nu mai jertfim doar acele lucruri, ci ne jertfim pe noi. Creștinismul cere un pic mai mult. Cere și „Om” în relația cu Dumnezeu.”, ne răspunde Părintele Constantin Necula. 
 
Buzdu, Emma și Morar au vorbit și despre faptul că unele persoane apelează la post pentru a-și îmbunătăți aspectul fizic. Părintele Constantin Necula ne spune că postul este despre credință, despre ceea ce dăruim, nu despre ceea ce îi oferim corpului.
 
„Nu postim ca să slăbim fizic, postim ca să nu slăbim în credință.”, ne transmite Părintele. 
 
Postul Crăciunului 2021 începe pe 15 noiembrie și durează până pe 24 decembrie inclusiv, în Ajunul Crăciunului. Hai să facem fapte bune pentru noi și ceilalți, în timpul postului, dar și după acesta, căci doar așa prinde #CurajRomânia! Dacă ai ratat momentul din matinal, lăsăm și aici doza ta de curaj. Hit play! 

#CurajRomânia, cu Părintele Constantin Necula - De la ce să ne abținem în post
 
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate