Live

ZU IS YOU

#OFB2021: Otilia trebuie să revină la joacă!

#OFB2021: Otilia trebuie să revină la joacă!
„Și la bine și la rău! Tati, sper să vină și ziua în care o să le uiți pe cele de azi! Dar îți scriu ca să îți aduc aminte cât de puternică esti! După cum ne spun medicii de aici, de la Gustave Roussy, se pare că porti cu tine o tumoare de 2 kg încă de foarte mică și tu nu ne-ai arătat niciun semn de slăbiciune. Ai fost puternică și deși ai 12 kg, ai cărat cu tine o tumoare de 2kg, practic aproape 20% din tine! Ți-a acaparat toată cutia toracică împingând în plămâni, inimă și trahee. De asta ai și început să te sufoci, că ți-a împins în trahee încât aproape că ți-a închis-o. A vrut sa te sufoce de vie! Timp de o lună am fost la diverși medici și nu am găsit nimic, doar o suspiciune de astm. După ce am făcut tratament pentru astm, timp în care te sufocai din ce în ce mai mult, am ajuns într-un final să ne internăm. În spital ți-au făcut un CT și a fost pentru prima oară când am aflat că ai o tumoare. Ca să nu se întâmple o dramă trebuia făcut ceva urgent. Nu puteam să așteptăm cele aproximativ 14 zile în care îți vine rezultatul. Așa că am hotărât cu mama ta să te luam pe semnătură și să luăm avionul spre Paris - Gustave Roussy. În avion, din cauza presiunii, a oboselii și a tumorii care apasă pe trahee, ai intrat în stare de inconștientă. Avionul a aterizat cu aproximativ 10 minute mai devreme, de unde trag concluzia că am cam aterizat cu frâna de mână doar doar să nu te pierdem! Am ajuns la spital unde te-au internat de urgență, asta după ce ne-au subliniat că o zi de internare costă 2700 euro. Nu știam dacă avem banii, dar oricum nu conta. În prima zi de spitalizare, pentru că erai în stare critică te-au mutat la reanimare unde ți-au recoltat pentru biopsie direct din plămâni, aproape pe viu! Tot aproape pe viu ți-au recoltat și din măduvă și osul iliac! Ulterior am aflat, că din cauza mărimii tumorii, nu puteau să te anestezieze total pentru că există riscul ca tumoarea să se prăbușească peste plămâni și inimă. N-am avut curajul să mă gândesc la urmări! Și pentru că ești puternică, Dumnezeu a îngăduit să fii încercată! Știm că e cancer și mai știm că am început deja tratamentul, unul agresiv după cum spun doctorii. Ne-au avertizat că e atât de agresiv încât nu o să ma ai păr, așa că am luat atitudine, că doar suntem curajoși, și ne-am tuns singuri! O să îmi lipsească cârlionții tăi, dar nu-i așa că o sa îi ai din nou?!”, așa sună mesajul unui tată pentru fiica lui, în vârstă de 3 ani.
 
Până acum o lună de zile, Otilia era un copil absolut normal. Nimic nu avea să prevestească că viața micuței se va schimba radical.
Otilia trăia o copilărie fericită alături de familie și prieteni, până când a început să aibă probleme de respirație. După mai multe diagnostice puse în grabă, în urma unor investigații mai amănunțite, a primit cel mai sumbru diagnostic: formațiune tumorală care acoperă întreaga cutie toracică, având o greutate de 2 kg. Și pentru că un necaz nu vine niciodată singur, nu este o tumoare normală, ci una foarte agresivă din cauza localizării, astfel îngreunându-i foarte mult respirația. Pe zi ce trece, fetița riscă să se sufoce.

Momentan, Otilia se află internată într-o clinică din Franța. O zi de spitalizare costă 2700 de euro. 
Lupta pentru viața micuței nu este ușoară. Iar tratamentul se va întinde pe un termen lung, cel puțin 4 ani.

Dar acolo unde viața pune o lacrimă, oamenii din Orașul Faptelor Bune au grijă să o înlocuiască cu un zâmbet. 

Donații poți face în conturile de mai jos: 

Titular: PAUL ONCESCU

RO28BTRL04501203S89584XX - lei

RO03BTRL04504203S89584XX - euro

SWIFT: BTRLRO22

Revolut: RO56BREL0005507017740100

@paul8wecy +40 724 059 144

PayPal: paypal.me/helpOtilia

Micuța Otilia se luptă cu o tumoare care cântărește 2 kg 
 


La ceas de seară, Buzdu și Morar s-au întors la butoane cu forțe proaspete. Sunt pregătiți să faca un lanț uman pentru Otilia.
Au rămas mai puțin de 24 de ore până când DJ-ii Radio ZU vor părăsi Orașul Faptelor Bune, dar nu abandonează lupta pentru micuța cu păr cârlionțat.

„Îngeri" din Orașul Faptelor Bune, sus inimile! Otilia are nevoie de noi! Haideți să-i luăm un gram de durere și să-i redăm copilăria! Otilia trebuie să se întoarcă la joacă!




Este ultima oră pe care o petrecem în Orașul Faptelor Bune, ediția de Paște 2021. În direct la ZU este tatăl micuței Otilia care ne dă ultimele detalii despre starea de sănătate a fetei. Dar ne spune și care este surpriza zilei, datorită vouă!

Paul, tatăl Otiliei: „Gândiți-vă la cea mai mare durere pe care o poate avea un adult. Înmulțiți cu 10 și imaginați-vă că asta simte un copil de numai 3 ani”.

Cu o oră înainte de a părăsi apartamentul ZU, de la etajul 18 al InterContinental, haideți să-i dăruim zile Otiliei!

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate