Live

ZU IS YOU

#OFB2021: A început a treia zi a maratonului de împlinit visuri

 #OFB2021: A început a treia zi a maratonului de împlinit visuri
Ne aflăm în Săptămâna Mare și suntem puși pe fapte mari. Pentru că de Paște, faptele bune sunt drumul către Înviere. Etajul 18 al InterContinental s-a transformat într-un loc al „Îngerilor” din Orașul Faptelor Bune.

Daniela, în vârstă de 20 de ani, este cea care scrie prima poveste a zilei. Tatăl Danielei a decedat la vârsta de 49 de ani din cauza unui accident vacular. Mama fetei este infirmieră, iar singurul venit al familiei este de 2.000 de lei. Daniela este studentă la ASE în primul an și are nevoie de un laptop.

Când răsare soarele, dorința Danielei devine realitate.
 

„Vă scriu în legătură cu cazul unei mame (Bianca) care a rămas singură cu 3 copii (Maria-3 ani, Dana 1 ani și 6 luni, Cosmina-1 lună) după ce tatăl copiilor s-a sinucis în urmă cu o săptămână. El era singurul care lucra, iar acum, Bianca și fetele au rămas fără niciun sprijin financiar. Nu au o locuință, iar momentan locuiesc într-o cameră pusă la dispoziție de cel la care lucra soțul. Orice ajutor pentru ele ar fi bine venit!”, este mesajul pe care l-am primit pe platforma Orașul Faptelor Bune.

O poveste pentru care cuvintele sunt prea sărace pentru a o descrie. O lăsăm pe Bianca să ne spună ce simte.

Povestea Biancăi. Ea crește singură 3 copii 
 


„Sarah alergând pe deal" este cea de-a treia poveste care ajunge în Orașul Faptelor Bune, în Săptămâna Mare. Sună a un titlu de roman, dar este un vis mare și puternic al unor părinți.

Micuța Sarah s-a născut prematur. La naștere n-a cântărit mai mult de un 1 kg. Fetița suferă de tetrapareză spastică și strabism. Micuța a fost operată de strabism și, datorită recuperării timpurii și constante, Sarah și-a recuperat total funcționalitatea membrelor superioare.

Pentru a putea să alerge pe deal, Sarah are nevoie de o intervenție chirurgicală ale cărei costuri se ridică la 23.000 de dolari.

Pentru donații te poți folosi de aceste conturi:

Cont în lei: RO46 INGB 0000 9999 0546 1765
Titular cont: Heliade Gremberger
Revolut: 0762145454, pe numele Gremberger Elena
Ibanul: RO19 BREL 0005 5036 4773 0100
 


În Casa Radio ZU se aude o poveste care reușește să ne îngenuncheze la propriu. Georgiana, o fetiță în vârstă de 11 ani, se află în ring cu propria viață.

Copila este diagnosticată cu tumoră malignă a ovarului, cu multiple metastaze. Medicii din România nu i-au dat nicio șansă de vindecare, dar speranța a venit de la o clinică din Turcia.

Pentru chimioterapia ce va urma, Georgiana are nevoie de 60.000 de euro, costuri care nu includ si transplantul de celule stem.

Georgiana, în Orașul Faptelor Bune, iubirea e mai puternică decât morfina!

Georgiana: „Au, mă doare...!”



Poți să îi oferi ajutorul tău Georgianei donând într-unul dintre aceste conturi:


IBAN: RO35INGB 0000 9999 1140 7869
Titular cont: Anca Cordea
Banca: INGB CENTRALA
Moneda: EUR
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB

IBAN: RO83 BTRL RONC RT02 2532 7902
Banca BT
Moneda: RON

Titular: Cordea Anca
 
 După 9 ore la serviciu, Claudia, o mămică singură, face 4 ore de ride sharing că să-și poată crește frumos băiatul. Are nevoie de 1500 de euro pentru o mașină nouă.



Andrei s-a născut cu o malformație la inimă. La 8 zile a făcut prima operație și acum are urgent nevoie de o a doua. Familia lui mai are nevoie de 3000 de euro.
Operația, tratamentul și deplasarea la Viena costă aproximativ 17.000 de euro. Din fericire, părinții lui Andrei au reușit să strângă 14.000 de euro.
Viața lui Andrei depinde de o sumă mică, 3000 de euro, dar decisivă pentru el.

Poți să îi oferi ajutorul tău lui Andrei donând în contul:

IBAN: RO02 RNCB 0032 1614 3856 0001
Titular cont: Gyerman Andrei Sorin





Buzdu și Morar au revenit la microfoane și îî cheamă la luptă pe ascultătorii ZU. Avem de strâns 60.000 de euro pentru Georgiana.

Povestea Georgianei a ajuns în Orașul Faptelor Bune în prima a zilei. Acum, la ceas de seară, ne unim pentru Georgiana! În Orașul Faptelor Bune, iubirea e mai puternică decât morfina!



Pentru fiecare problemă există o rezolvare în mâinile altor oameni. I-am demonstrat Georgianei că iubirea e mai puternică decât morfina în Orașul Faptelor Bune și am făcut pași pentru micuța Sarah.

Stăm de vorbă despre toate minunile din #OrasulFaptelorBune, cu Adi Mihaila „The Hitman”, Raluca Benavides și Tea Teodorescu.

BEST OF OFB cu Adi Mihăilă, Raluca Benavides și Tea Teodorescu - Ziua 3 

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate