Live

ZU IS YOU

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator, în direct de pe front: „Oamenii fac baricade alături de soldați”

 Laurențiu Rădulescu, reporter Observator, în direct de pe front: „Oamenii fac baricade alături de soldați”

Azi, la Morning ZU, am intrat în direct cu reporterul Laurențiu Rădulescu, de la Observator. E a cincea zi de război, suntem cu toții neliniștiți și căutăm informații de la surse cât mai apropiate, așa că ne-am gândit că Laurențiu ne poate ajuta cu datele pe care le are de pe teren. 
 

Din discuția cu Laurențiu Rădulescu am rămas cu răspunsuri care ne sunt de folos în aceste zile. În ziua a cincea de război, oamenii din Ucraina se așteptau la ce e mai rău, așa că împreună cu soldații au ridicat baricade din saci de nisip toată noaptea. Lăsăm mai jos informațiile importante ale discuției cu reporterul de la Observator.
  
De ce nu au reușit rușii să câștige până acum? 
 
↦ „În opt ani de zile, armata ucraineană, cu ajutorul Occidentului, s-a antrenat foarte mult, are sisteme de luptă mult mai performante, iar moralul lor e senzațional și e dat de prezența președintelui Zelenski, dar și de ajutorul oamenilor de rând. Oamenii fac baricade din saci de nisip alături de soldați.” 
 
↦ „I-am văzut pe ruși cu tancuri bune, dar destul de vechi. Folosesc o tehnică grea, față de «surpriza» pregătită de ucraineni, dotarea cu arme defensive pe care au avut-o de la Occident.”
 
↦ „Oamenii de aici încearcă absolut orice, cum ar fi ieșirile acelea cu mâinile goale în fața tancurilor.”
 
Azi, delegațiile Ucrainei și ale Rusiei se întâlnesc la granița Belarusului, pentru negocieri. La ce putem să ne așteptăm? 
 
↦ „Sunt speranțe în această întâlnire, mai ales în a opri puțin trupele rusești. Vor fi niște negocieri destul de dure cu plusuri și minusuri pentru Putin. Minusul este clar acela că în ziua a cincea trupele rusești nu au reușit să cucerească niciun oraș mare al Ucrainei.”
 
Cum arată acum Odessa? 
 
↦ „Acum o săptămână, Odessa era un oraș așa cum îl știam, viu, cosmopolit, o destinație turistică de lux. Iar acum s-a schimbat cumplit. Străzile sunt goale, Odessa e sub alertă de grad zero, magazinele sunt închise, iar după ora 19:00 oricine merge pe stradă este interogat de poliție.”  

Ascultă toată discuția aici! 
 
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate