Live

ZU IS YOU

Jurnal de Fapte Bune | Ziua 7, ultima zi din #OFB2021

Jurnal de Fapte Bune | Ziua 7, ultima zi din #OFB2021

Ultima zi de Orașul Faptelor Bune e cea mai emoționantă și cea mai productivă!
 

În dimineața asta, o poveste emoționantă ajunge în orașul care trăiește prin dăruiește. Este vorba de povestea a doi frați, Alexandru și Mirel, care a ajuns la noi prin profesoara lor. Alex și Mirel sunt doi elevi excepționali, cu medii de 10. Sunt orfani și au fost crescuți doar de bunica lor din pensia acesteia. Mirel este elev în clasa a 8-a, iar Alexandru a învățat din caietele colegilor care făceau pregătire și a intrat la Facultatea de Medicină din Iași.
 
„Nu pentru că vine Crăciunul, ci pentru că avem nevoie de oameni educați, de oameni destoinici, de salvatori de vieți, vreau să nu rămânem impasibili și să găsim o soluție să-i ajutăm.”, ne scrie Florentina, profesoara lor. 
 
De azi, viața lui Alex și a lui Mirel se schimbă. Împreună am reușit să strângem 19.500 de euro pentru viitorul celor doi copii care își doresc să studieze, fără grija zilei de mâine. 
 


Revenim la povestea lui Denis, care a ajuns la noi în a patra zi de fapte bune. De atunci, ne-am unit și am promis că strângem toată suma de 70.000 de euro de care acest copil are nevoie pentru a se vindeca și a avea o copilărie normală.
 
Promisiune respectată! Cei 70.000 de euro s-au strâns, donație cu donație, de la mic la mare! Când împlinim un vis se naște prea multă bucurie care nu poate fi tradusă prin cuvinte. Așa că îți lăsăm un moment ZUper emoționant aici:
 


Tot în ultima zi de fapte bune, am început să numărăm banii din urna deschisă pentru Cristi în Casa Radio ZU. Urmează să aflăm câți bani s-au strâns și nu ieșim din Casa Radio ZU până nu îi dăm vestea că avem cei 190.000 de euro pentru transplantul de care are nevoie. 

În urna pentru Cristi s-au strâns peste 39.000 de euro. Diseară îi adunăm împreună cu banii strânși în conturi și de abia așteptăm să vă dăm vestea că am strâns toți banii pentru studentul de nota 10. 

Buzdugan și-a dorit să shimbe puțin decorul din Piața Unirii, Oradea. Așa că a promis că se urcă în bradul care se află în inima Târgului de Crăciun din Oradea. Morar l-a ajutat să își împlinească această dorință.  Așa că cei 2 DJ-i nebuni, care îi fac pe oameni mai buni, s-au urcat până în vârful bradului de Crăciun din Piața Unirii, Oradea. Din aceste momente spontane și nebune ne luăm noi energia pentru o săptămână, zi și noapte, de fapte bune!





Avem un invitat special din ediția trecută #OFB. E vorba despre Florin Mureșan, campion la înot, care, în urma unui salt în piscină a ajuns în scaunul cu rotile. El acum face recuperare și speră că într-o zi va putea merge din nou.
 
O altă revedere frumoasă, cu un alt Florin! Băiatul care a suferit un accident de motocicletă și care anul trecut în #OFB a fost ajutat cu donații, din care și-a cumpărat o bicicletă specială de carbon, a revenit la Casa Radio ZU din Oradea să ne mulțumească, să doneze și să ne aducă zâmbete. 
 
Eroii ajutați în Orașul Faptelor Bune se întorc să doneze pentru alți eroi!
 


Fiecare vis are șanse pentru a fi împlinit, în Orașul Faptelor Bune!

Andreea visează să devină polițist. Drumul către visurile noastre nu e ușor. Nici pentru Andreea nu este. Aceasta are miopie și prin urmare nu poate participa la examenul de la Academie de Poliție. Ceea ce o desparte de meseria pe care și-o dorește e o operație de 4000 de euro.

Povestea e și mai impresionantă, căci aceasta a fost trimisă chiar de fratele de 14 ani al Andreei și care ar face tot posibilul să-și vadă sora fericită.   
Când ne unim, visuri împlinim! Am reușit să strângem 4300 de euro pentru Andreea! Practic, suma pentru operație plus o „amendă” de 300 de euro.

Poți face o faptă bună pentru Andreea, aici:
 
IBAN: RO27RNCB0302170001740001
Nume titular: ANGHEL ANDREEA DENISA




Ultima zi de fapte bune, prima zi pentru o nouă viață a unor copii minunați! Povestea copiilor a căror mamă a fost ucisă de tatăl lor ne-a impresionat până la lacrimi. Aceștia locuiesc cu bunica lor, într-o locuință fără căldură, fără geamuri, fără apă curentă. Noi putem înlocui acest „fără” în „cu”. Cu 10.000 de euro strânși de inimile noastre unite, pot avea acum o casă cu de toate. Bravo, echipă! 

Dacă vrei să faci o donație pentru acești copii, îți lăsăm aici datele contului:
 
IBAN: RO24RZBR0000060016571150
Nume titular: Sandu Stana
 




Urmărește LIVE ultimele 2 ore de Orașul Faptelor Bune, ediția de iarnă 2021: radiozu.ro/orasulfaptelorbune!

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate