Live

ZU IS YOU

Jurnal de Fapte Bune | Ziua 3 #OFB2021

Jurnal de Fapte Bune | Ziua 3  #OFB2021

Bună dimineața, cetățeni ai faptelor bune!


Prima poveste care ajunge în a treia zi de Orașul Faptelor Bune este cea a Mariei (35 de ani). Aceasta locuiește în chirie alături de cele două fete ale ei, pe care le crește singură. Maria a trecut printr-o intervenție chirurgicală la sân, motiv pentru care soțul ei, care ar fi trebuit să o sprijine, a ales să o alunge din casă, pe ea și pe copii. Singurul sprijin al Mariei rămăsese tatăl ei, pe care l-a pierdut de curând. Tot ce își dorește Maria sunt câteva dulciuri, haine și jucării pentru cele două fete. 
 
Minunile se întâmplă în Orașul Faptelor Bune! Am reușit să strângem peste 20.000 de lei și cadouri de Crăciun, pentru Maria și fetele ei. Un viitor luminos începe de la un cămin călduros. 
 


Ziua a treia de #OFB ne apropie de suma cu care îl putem face pe Cristi bine. Cristi se află acum la Spitalul Fundeni, iar Morar, Buzdu, Emma, Tea și Drăgulin au vrut să îi aducă aminte că ziua de mâine, adică ziua lui de naștere, poate aduce minuni. Până acum am reușit să strângem peste 50.000 de euro.
 
„Sper ca mâine să fie cea mai frumoasă zi de naștere din viața mea”, ne transmite Cristi. 

Fii parte din Orașul Faptelor Bune, ajutând-ul pe Cristi aici: România se unește pentru Cristi



 
Popescu, Cuza, Emma și Tea au continuat maratonul de fapte bune cu povestea lui Daniel (26 de ani). Tot ce își dorește Daniel e un cămin călduros, unde el și soția lui își pot crește copilul de 1 an. Casa în care locuiesc se află în condiții precare, fără căldură, căci nu le ajung banii pentru lemne. 
 
„Îngerii” din Orașul Faptelor Bune au avut grijă ca traiul lui Daniel și al familiei lui să fie unul mai bun: 
 


Am avut bucuria să o ajutăm și pe bunica Jana, care o crește singură pe Florentina, nepoata ei. Cele două trăiesc doar din alocația nepoatei și pensia bunicii. Acestea au nevoie de o canapea pe care să doarmă, un aragaz, o mașină de spălat, rechizite. Până acum am reușit să strângem 10.700 de lei și toate lucruri de care ne-au spus că au nevoie.  




Paula are și ea nevoie de „îngerii” faptelor bune. Aceasta își crește singură fata de 7 ani. Și-a pierdut soțul, cu câțiva ani în urmă, iar de atunci în fiecare an de Crăciun fetița Anei speră că tatăl ei va ajunge acasă, să petreacă sărbătorile împreună. Condițiile lor de trai sunt precare, nu au suficiente lemne să se încălzească, iar singura lor sursă de venit este alocația fetei. 
 
„Nu vreau bani! Avem nevoie de câteva lemne să ne încălzim și o păpușă pentru fetița mea.”, ne spune cu emoție Paula.
 
Paula și fata ei au primit de la oamenii faptelor bune tot ce au nevoie pentu un trai decent, de la jucării și haine, până la bani pentru întreținerea casei. 

Popescu, Cuza, Emma și Tea au continuat cu „Domn, domn, să donăm!”. Aceștia au adunat în fața casei de sticlă Radio ZU toți cântăcioșii de la Târgul de Crăciun din Piața Unirii din Oradea, iar în timpul în care urna pentru Ana Maria se tot umplea, lumea cânta:
„Domn, domn, să donăm! / Am plecat la fapte bune! / Domn, domn, să donăm! / Uite aici câtă lume! Domn, domn, să donăm!”
 
La finalul poveștilor din ziua a treia, un grup de colindători din comunitatea slovacă din Bihor ne-au făcut o surpriză și ne-au colindat, în fața Casei Radio ZU, și au donat pentru Ana Maria. 



Raluca Benavides, Adi Mihăilă „The Hitman”, Cuza și Tea au făcut retrospectiva zilei cu cele mai tari momente, dar și cu cele mai tari hituri. Zeci de oameni de la Târgul de Crăciun din Piața Unirii, Oradea, au făcut dedicații și donații pentru Ana Maria. Am dansat, am cântat și am donat pentru șansa la viață a Anei, fetița de 9 luni. 
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate