Live

ZU IS YOU

Dorințele românilor s-au împlinit în Orașul Faptelor Bune

Dorințele românilor s-au împlinit în Orașul Faptelor Bune
Radio ZU și Primăria Municipiului București prin creart au transformat Piața Universității în „Orașul Faptelor Bune” – un loc al muzicii și al magiei de sărbători. Începând cu 17 decembrie, 8 oameni de radio au locuit într-o casă special construită pentru ei. Scopul lor a fost clar.

Zi de zi, în toată această perioadă, și-au asumat misiunea de a ajuta la îndeplinirea cât mai multor dorințe.  24 de ore din 24, live pe pagina de Facebook și pe site-ul Radiozu.ro, DJ-ii au readus în inimile românilor compasiunea și au încercat să apropie oamenii care ”au nevoie”, de oamenii care ”au de unde”.  Astfel că, după încheierea celor 7 zile de fapte bune, Orașul Faptelor Bune a rezolvat 70 de cazuri On Air la radio și aproximativ 200 de oameni în nevoie au găsit oameni dispuși să-i ajute prin intermediul platformei online. 
 
 
De departe, cel mai emoționant caz a fost cel al Ilincuței, o copilă de 3 ani și 7 luni care, la un interval de 2 luni, este obligată să facă transfuzii de sânge care, practic, îi salvează viața. Ilincuța s-a născut cu o problemă medicală care se traduce printr-o funcție deficitară a măduvei spinării, aceasta funcționând în proporție de 30%. Pentru fetița blondă care visează să zboare s-au strâns 123.000 de euro. 
 
Povestea Ilincuței
 
 
Nu avem cum să uităm nici de Ana CampioANA, o puștoică de 13 ani care până mai ieri era capitan de echipă la baschet în echipa pentru care juca. În septembrie, însă, viața ei a luat o altă turnură, iar terenul de sport a fost schimbat cu un salon de spital, pentru că Ana a fost diagnosticată cu cancer osos. Acum este internată într-un spital din Tel Aviv, unde pe 5 ianuarie va fi supusă unei intervenții chirurgicale. Copila avea nevoie de 40.000 de euro. S-au strâns 43.000 de euro.
 
Povestea Anei
 
 
Adriana Lefter are nevoie de 5.000 de lei lună pentru tratament şi de 60.000 de euro pentru o operaţie în Turcia.  Copila de 13 ani s-a născut cu o problemă cardiacă, pe care o ținea sub control dacă nu făcea efort fizic deosebit. Recomandarea medicilor a fost să facă o intervenţie chirurgicală de corecţie care a dat startul unui coşmar care nu mai vrea să se termine. În timpul operaţiei lucrurile s-au complicat, creierul ei a rămas fără oxigen timp de 12 minute, iar sechelele sunt pe viaţă. Astăzi, Adriana este mobilizată la pat - este o legumă, brutal spus - după ce anul trecut pe vremea asta era un copil care mergea la şcoală, care se distra, care mergea, care gândea. Pentru Adriana, locuitorii Orașului Faptelor Bune au donat 95.000 de Ron.
 
Povestea Adrianei
 
 
Tulburătoare este și povestea lui Rareș, un băiețel de un anișior pentru care coșmarul a început după ce și-a rupt un picioruș. Investigațiile amănunțite au dezvăluit că băiețelul suferă de cancer, iar acum se află în plin tratament împotriva acestei maladii. Pentru Rareș, în Orașul Faptelor Bune s-au strâns 110.000 de lei. 
 
Povestea lui Rareș
 

 
 
Poveștile sunt multe, așa cum și donațiile au fost importante, fie că vorbim despre sume depuse în urnele montale la Piața Univesității, fie că vorbim despre cele transferate direct în contul celor care au reprezentat cazuri în Orașul Faptelor Bune. Pe lângă donațiile cash, oamenii de bine care s-au implicat în proiect au fost dispuși să ofere celor în nevoie chiar și electronice, electrocasnice, materiale de construcții, bilete de vacanță sau haine. 
 
În paralel cu rolul caritabil al acestei campanii, Orașul Faptelor Bune a avut și rolul de a distra oamenii care au venit în fiecare seară în Piața Universității sau pe cei care s-au uitat pe ZU TV sau pe Antena Stars. Aici, eroi au fost artiștii care au acceptat să urce pe scena montată în Piața Universității. Vorbim despre Smiley, Fly Project, Lora, Ioana Ignat, Prestige Orchestra, Noaptea Târziu, Ioana Ignat, Andra, Elena Gheorghe, Iuliana Beregoi, Mandinga și mulți alții. Toate concertele pot fi vizionate pe contul de Youtube Radio ZU.
 
Evenimentul care a fost difuzat live 24 din 24 de ore a fost urmărit cu interes atât pe pagina de Facebook Radio ZU, cât și pe Youtube sau site-ul radiozu.ro. Reach-ul mediu atins în această săptămână a fost de 1.340.000 de fani Radio ZU pe contul de Facebook. La capitolul trafic, succesul campaniei s-a tradus într-un număr de 1,232,668 de afișări și 286,458 de vizitatori unici.
 
Radio ZU, Primăria Municipiului București și creart lansează următorul mesaj către oricine a contribuit la succesul Orașului Faptelor Bune:
 
România, împreună am construit un oraș al zâmbetelor. Un oraș al emoției. Un oraș care să schimbe lumea. România, împreună am construit Orașul Faptelor Bune. Opt oameni de radioau stat închiși într-o casă pentru a deschide suflete. Sute de oameni care în nevoie și-au găsit îngerii în oameni care au de unde.
 
Cetățeni din Orașul Faptelor Bune, mână de la mână am făcut România bună!”

 
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate