Live

ZU IS YOU

5 locuri de vizitat în România vara asta

5 locuri de vizitat în România vara asta

Zilele de vară sunt despre călătorit, aventuri, relaxare și povești noi.


Ne-am întors din #RadioAventura2 cu recomandări de locuri noi de vizitat în România. Ce planuri ai pentru vara asta? Noi ne-am aventurat pe plaiurile românești, prin grădini, castele și locuri care se descriu prin liniște și bucuria de a fi acasă. Le share-uim aici cu tine. 

Fă loc acestor destinații în planurile tale de călătorit:

1. I Giardini di Zoe
 
Se află în satul Banpotoc și este un mic paradis al Hunedoarei. Proprietarul acestei grădini este italianul Giovanni Salvatelli, care s-a ocupat de amenajarea grădinii după propriul lui plan și în stil italian. Ornamentele, florile și spiritul boem al grădinii te fac să guști din relaxare și să trăiești din plin fiecare moment.



2. Transalpina

 
Din grădină, pe acoperișul României! Transalpina e cea mai înaltă șosea din România. Drumul e lung, fără semnal, dar când ajungi în vârf te conectezi cu cea mai frumoasă priveliște. Probabil că după atâta mers, ți se va face foame. Dar de asta se ocupă oamenii faini de la Stâna Ștefanu.



3. Mânăstirea Bârsana


Mânăstirea Bârsana se află în Maramureș și este una dintre cele mai înalte biserici de lemn din România. E un colț de rai aflat pe Valea Izei și cuprins de toată liniștea de care avem cu toții atâta nevoie.



4. Castelul Corvinilor


Castelul Corvinilor este o legendă vie a Hunedoarei. E un castel viu, animat, care te poartă prin toate legendele și poveștile din această zonă a României.



5. Palatul Culturii din Iași 


Dacă ești pasionat de muzee, atunci e necesar să ajungi în acest loc. Palatul Culturii din Iași găzduiește 4 mari muzee: Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Artă, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”. Noi am rămas captivați de stilul arhitectural și de povestea acestui loc. Descoperă-l și tu!




Unde ajungi prima dată? Scrie-ne pe pagina de Facebook Radio ZU, să ne bucurăm împreună de vară!




Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate