Live

ȘTIRILE ZU

Zuckerberg are prima reacție în scandalul furtului de date

Zuckerberg are prima reacție în scandalul furtului de date
Cambridge Analytica, e o firmă care a obţinut acces la datele a peste 50 de milioane de utilizatori Facebook. Respectiva firmă s-a folosit de aceste date pentru a dezvolta un soft care să permită previzionarea şi influenţarea votului alegătorilor în favoarea candidatului Donald Trump.
Aplicaţia dezvoltată de firma Cambridge Analytica le propunea utilizatorilor să fie plătiţi în schimbul completării unor teste de personalitate. Oamenii descărcau aplicația, iar firma avea acces la   informaţii precum oraşul indicat în profil sau conţinuturile pe care le apreciază respectivii utilizatori.
În plus, ieri au apărut informații cum că firma Cambridge Analytica ar fi avut interese și în România. Mai exact a avut un rol în alegerile parlamentare din decembrie 2016, câştigate de PSD.
 Liderul PSD, Liviu Dragnea, a negat orice legătură între partidul său și firma respectivă.

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate