Live

ȘTIRILE ZU

Vin asigurări că nu există scurgeri de material radioactiv de la centrala uncraineană Zaporojie

Vin asigurări că nu există scurgeri de material radioactiv de la centrala uncraineană Zaporojie
Vin asigurări că nu există scurgeri de material radioactiv de la centrala uncraineană Zaporojie, bombardată noaptea trecută de armata rusă. Agenția Internațională pentru Energie Atomică anunță că sistemele de siguranţă ale tuturor celor şase reactoare ale centralei nucleare sunt pe deplin funcţionale iar integritatea fizică a acestora nu a fost compromisă.
De asemenea, Ministerul Mediului din România anunță că nu au fost detectată radioactivitate crescută – măsurătorile efectuate în această dimineață arată niveluri normale de radiații.
Între timp, Ministerul Sănătății atrage atenția populației să nu utilizeze preventiv iodura de potasiu. Aceasta poate provoca dereglări grave ale glandei tiroide. Ministerul anunță că, în caz de urgență, acest produs va fi distribuit populației de către autoritățile de sănătate publică.

Foto: a1.ro

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate