Live

ȘTIRILE ZU

Va fi un Paște atipic

Va fi un Paște atipic
Nimeni n-are voie sa mearga la biserica astazi si, ca sa se asigure ca restrictiile nu vor fi incalcate, autoritățile au mobilizat peste 36 de mii de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari - acestia vor fi in strada în aceste zile de sărbătoare și vor intensifica toate controalele. Deplasările vor fi verificate - vor trebui sa prezinte declaratia cu motivul deplasarii mai ales cei care se vor afla în preajma bisericilor, iar parcurile și zonele de agrement vor fi păzite.
 
Slujba de Inviere incepe la ora 23. Se oficiaza fara credinciosi. Pe baza cererilor, lumina si painea sfintita vor fi aduse acasa de catre preoti si voluntari ai bisericii.
Si astazi se imparte painea sfintita, iar lumina ajunge la credinciosi, incepand cu ora 20. Va fi adusa in pragul casei, sau la fereastra, iar in cazul celor care care stau la bloc. Asociatia de locatatri va desemna o persoana care va lua painea binecuvantata si Sfanta Lumina si apoi le va distribui vecinilor.

Atentie pe cine primesti cu lumina - echipele de voluntari poarta banderole albe pe brat, fiecare voluntar trebuie sa aiba la el buletinul si un ecuson cu date de identificare si stampilat de parohie.
 
Duminica, de Paste, toate supermarketurile si hipermarketurile din tara sunt inchise … unele nu primesc nici luni client si abia de marti revin la programul normal. Astazi cele mai multe dintre supermarketuri sunt deschise pana la ora 17, 18 sau 19.

Iar angajatii din spitale, cei care lucreaza in structurile MAI si MApN pot face cumparaturi in magazine cu 30 de minute mai devreme de ora de deschidere, in baza legitimatiei de serviciu.


Foto: a1.ro

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate