Live

ȘTIRILE ZU

Uniunea Europeană hotărăște astăzi dacă işi închide graniţele externe pentru urmatoarele 30 de zile

Uniunea Europeană hotărăște astăzi dacă işi închide graniţele externe pentru urmatoarele 30 de zile

Comisia Europeana a propus inca de ieri restrictionarea calatoriilor care nu-s esentiale, in contextual in care Europa e devenit noul epicentru al pandemiei cu coronavirus.

Prin urmare, astazi, liderii statelor membre ale Uniunii Europene vor avea o discuție prin videoconferință pe aceasta tema.

 

Spania si-a inchis, din aceasta noapte, frontierele terestre pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Cetăţenii spanioli, persoanele care au rezidenţă în Spania, personalul diplomatic acreditat vor putea pătrunde în continuare în Spania pe la punctele vamale terestre.

Statul iberic este al doilea cel mai afectat din Europa, după Italia.

In Franta, deplasarile sunt limitate drastic, anunta presedintele Emanuel Macron. Seful statului le-a cerut cetatenilor francezi sa stea acasa si sa nu iasa decat daca n-au incotro … se permit deplasarile la cumparaturi si la munca, acolo unde situatia o impune. Deplasarile neesentiale vor fi sanctionate, mai spune Macron.

In Germania, cancelarul Angela Merkel a anunta ca se inched barurile si restaurantele, bisericile si teatrele.

Bulgaria interzice intrarea in tara pentru cetatenii din 15 tari.

Si Grecia ia masuri – autoritatile anunta ca oricine vine in tara intră în carantină. Iar de maine rămân deschise doar supermarketurile, benzinăriile și băncile. Până acum, autoritățile elene au înregistrat 330 de cazuri confirmate și patru decese din cauza Covid-19.

Canada a decis închiderea frontierelor … vor putea intra in tara cetatenii canadieni si persoanele care au drept de rezidenţă permanentă. Iar de astazi, zborurile internationale vor fi permise doar in patru aeroporturi: Toronto, Montreal, Vancouver si Calgary.

Rusia isi inchide si ea, de maine si pana pe 1 mai, frontierele pentru straini

 

Foto: a1.ro
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate