Live

ȘTIRILE ZU

Trei zile fără restricții în România!

 Trei zile fără restricții în România!
Vineri expira starea de urgenta și nu există un act legislativ care să mențină restricțiile. Trecerea de la starea de urgență la cea de alertă se face printr-un nou proiect de lege care trebuie în Parlament.  Executivul, insa, a trimis tarziu propunerea Legislativului. Astfel, legea abia ieri a trecut de Senat, iar azi urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților.
Proiectul este dezbătut în regim de urgență și va fi adoptat până maine, dar problema apare la respectarea termenelor. Potrivit Costitutiei,  după adoptarea proiectului de lege în cele două camere ale Parlamentului, sunt necesare de două zile pentru a lăsa timp de contestare la Curtea Constituţională. Abia dupa aceste doua zile preşedintele poate promulga legea, care abia apoi ajunge sa fie publicata în Monitorul Oficial.

Foto: antena3.ro
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate